Κόσμος

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών ζητά μακροπρόθεσμο επανεξοπλισμό της Ευρώπης

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών ζητά μακροπρόθεσμο επανεξοπλισμό της Ευρώπης

Πηγή Φωτογραφίας: euractiv.gr//Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών ζητά μακροπρόθεσμο επανεξοπλισμό της Ευρώπης

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο Ραντοσλάβ Σικόρσκι δήλωσε ότι η Πολωνία υποστηρίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας.

«Ένας μακροπρόθεσμος επανεξοπλισμός της Ευρώπης, στον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να διαδραματίσει τον στενότερο δυνατό ρόλο, είναι απαραίτητος για να νικήσει τις ρωσικές αυτοκρατορικές φιλοδοξίες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας.

Ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι ζήτησε επίσης την ψηφοφορία κατά πλειοψηφία για τις κυρώσεις της ΕΕ και μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία 5.000 ανδρών της ΕΕ και δήλωσε ότι η Πολωνία είναι πρόθυμη να υποστηρίξει ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο για να δώσει κίνητρα στους Ουκρανούς φυγάδες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο Σικόρσκι δήλωσε ότι η Πολωνία υποστηρίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι η Δύση πρέπει να σταματήσει να περιορίζεται συνεχώς σε ό, τι κάνει για να υποστηρίξει την Ουκρανία. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν αντιστέκεται στη χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία σε ρωσικό έδαφος.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.