Διεθνή

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών ζητά μακροπρόθεσμο επανεξοπλισμό της Ευρώπης

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών ζητά μακροπρόθεσμο επανεξοπλισμό της Ευρώπης

Πηγή Φωτογραφίας: euractiv.gr//Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών ζητά μακροπρόθεσμο επανεξοπλισμό της Ευρώπης

Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο Ραντοσλάβ Σικόρσκι δήλωσε ότι η Πολωνία υποστηρίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας.

«Ένας μακροπρόθεσμος επανεξοπλισμός της Ευρώπης, στον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να διαδραματίσει τον στενότερο δυνατό ρόλο, είναι απαραίτητος για να νικήσει τις ρωσικές αυτοκρατορικές φιλοδοξίες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας.

Ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι ζήτησε επίσης την ψηφοφορία κατά πλειοψηφία για τις κυρώσεις της ΕΕ και μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία 5.000 ανδρών της ΕΕ και δήλωσε ότι η Πολωνία είναι πρόθυμη να υποστηρίξει ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο για να δώσει κίνητρα στους Ουκρανούς φυγάδες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο Σικόρσκι δήλωσε ότι η Πολωνία υποστηρίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι η Δύση πρέπει να σταματήσει να περιορίζεται συνεχώς σε ό, τι κάνει για να υποστηρίξει την Ουκρανία. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν αντιστέκεται στη χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία σε ρωσικό έδαφος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments