Πολιτική

Βορίδης: Στις ευρωεκλογές οι πολίτες αποφασίζουν για μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα

Βορίδης: Στις ευρωεκλογές οι πολίτες αποφασίζουν για μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κατά την πρώτη μέρα της περιοδείας, ο κ. Βορίδης επισκέφτηκε το Δημαρχείο Νεμέας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Φρούσιο,  στελέχη και εργαζομένους της Δημοτικής Αρχής

Κατά την πρώτη μέρα της περιοδείας, ο κ. Βορίδης επισκέφτηκε το Δημαρχείο Νεμέας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Φρούσιο,  στελέχη και εργαζομένους της Δημοτικής Αρχής

«Πολλοί θεωρούν ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές, δεν είναι σημαντικές, ότι είναι χαλαρότερη η ψήφος, ότι είναι μια ευκαιρία, άκοπα και χωρίς συνέπειες, να στείλουν πολιτικά μηνύματα. Εκείνο το οποίο θέλουμε να εξηγήσουμε, είναι ότι υπάρχουν μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα για τα οποία θα αποφασίσουν οι πολίτες», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας  Μάκης Βορίδης, πραγματοποιώντας με κλιμάκιο της ΝΔ διήμερη περιοδεία σε Κορινθία και Αργολίδα, ενόψει ευρωεκλογών

Κατά την πρώτη μέρα της περιοδείας, ο κ. Βορίδης επισκέφτηκε το Δημαρχείο Νεμέας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Φρούσιο,  στελέχη και εργαζομένους της Δημοτικής Αρχής. Επισκέφτηκε επίσης, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας, ενώ συναντήθηκε και συνομίλησε με πολίτες σε καφέ της περιοχής.

Ο κ. Βορίδης μετέβη στη συνέχεια στο Άργος, όπου συνόδευσε τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη. 

Τη δεύτερη μέρα της περιοδείας, ο Υπουργός Επικρατείας μετέβη στο Ναύπλιο, όπου είχε σειρά επαφών με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαντζούνη, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό, τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο, καθώς και με στελέχη και εργαζόμενους της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής. Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της Ένωσης Κάμπινγκ Αργολίδας – Πελοποννήσου και του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ασίνης Δρεπάνου – Ιρίων, στην Πλάκα Δρεπάνου.

Ο κ. Βορίδης μετέβη επίσης στα γραφεία της ΔΕΕΠ Αργολίδας, όπου συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με κομματικά στελέχη και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά Μέσα στη διάρκεια της οποίας ανάμεσα στα άλλα επισήμανε για τη σπουδαιότητα της ψήφου στις ευρωεκλογές:

«Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατεύθυνση που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κεντρικούς τομείς πολιτικής: την Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, τη μετανάστευση, την ανταγωνιστικότητα. Ζητήματα που αφορούν και θα επηρεάσουν τον πολίτη. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο να υπάρξουν ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, και άρα έχει μεγάλη σημασία η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας».

«Εξηγούμε και ένα ακόμα πράγμα στους πολίτες και στους θεσμικούς φορείς: Θα πέσει η Κυβέρνηση αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για τη Νέα Δημοκρατία; Η απάντηση είναι όχι. 158 βουλευτές έχουμε και 158 βουλευτές θα έχουμε. Άρα δεν θα υπάρξει τέτοιος κυβερνητικός κλυδωνισμός», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Ρωτώ όμως: θα είναι το ίδιο εκείνο το βράδυ το πολιτικό συμπέρασμα που θα βγει εάν έχουμε μια καθαρή στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης; Αυτή η στήριξη θα επηρεάσει ή δεν θα επηρεάσει την πορεία και τον ρυθμό του κυβερνητικού έργου; Το ίδιο συμπεριφέρεται μια Κυβέρνηση εάν έχει – ας το πω-  απομειωθεί η εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπο της και το ίδιο συμπεριφέρεται εάν ξέρει ότι ο λαός στηρίζει την προσπάθεια της;»

Ακολούθως είπε ότι «εμείς δεν λέμε ότι δεν έχει γίνει ποτέ κανένα λάθος σε μια πενταετή περίοδο διακυβέρνησης. Θα υπάρξουν και λάθη και αστοχίες και παραλείψεις. Λέμε όμως ότι το συνολικό αποτύπωμα είναι θετικό, ότι η στρατηγική είναι θετική, αναπτυξιακή, στρατηγική σταθεροποίησης, μεγέθυνσης των εισοδημάτων.

Μια προσπάθεια για να μεγαλώσουμε την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, να θωρακίσουμε την άμυνα της, να προστατέψουμε τα σύνορα της, την αξιοπρέπεια της. Επομένως, όλα αυτά είναι ζητήματα που έχει σημασία να εγκριθούν από την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές». 

Στα κλιμάκια μετείχαν η βουλευτής Κορινθίας Μαρία-Ελένη Σούκουλη και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κορινθίας Δημήτρης Σουφρίλας, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αργολίδας Παναγιώτης Ζαχαριάς, καθώς και στελέχη των κομματικών οργανώσεων των δύο Νομών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments