EDITOR'S PICK

Τι σημαίνει το μήνυμα του Facebook που ζητά να χαρίσεις τα προσωπικά σου δεδομένα;

Τι σημαίνει το μήνυμα του Facebook που ζητά να χαρίσεις τα προσωπικά σου δεδομένα;

Πηγή Φωτογραφίας: //charlestonpsychic.com

H Meta βρήκε τρόπο να ξεγελάσει τους ευρωπαίους χρήστες για την "εκπαίδευση" της τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί;

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, κυκλοφορεί μια σημαντική ενημέρωση σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η εταιρεία ετοιμάζεται να εισάγει το Meta AI, ένα προηγμένο chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI) που μοιάζει με το ChatGPT της OpenAI, στα προϊόντα της, όπως είναι το Facebook. Ωστόσο, αυτό το νέο λανσάρισμα κρύβει μια κρίσιμη πτυχή: τη χρήση προσωπικών δεδομένων των χρηστών για την εκπαίδευση της AI.

Το μήνυμα που λαμβάνουν οι χρήστες

Από σήμερα, οι χρήστες του Facebook και ενδεχομένως του Instagram στην Ευρώπη ξεκίνησαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με αυτήν την ενημέρωση. Το μήνυμα της Meta αναφέρει ότι το νέο AI chatbot θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην περιοχή (εννοώντας την Ευρώπη), αλλά θα απαιτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αρνηθούν τη χρήση των δεδομένων τους μέσω μιας συγκεκριμένης φόρμας. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει ασαφές αν η άρνηση θα περιορίσει την πρόσβασή των χρηστών στο chatbot.

Η κοινοποίηση της Meta αναφέρει επίσης μια ενημέρωση της πολιτικής απορρήτου της, η οποία θα περιλαμβάνει αλλαγές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτές οι ενημερώσεις πρόκειται να τεθούν σε ισχύ στις 26 Ιουνίου, σηματοδοτώντας μια πιθανή ημερομηνία εκκίνησης του AI chatbot.

Ενώ η Meta ισχυρίζεται ότι οι χρήστες μπορούν να εξαιρεθούν από αυτή τη χρήση δεδομένων, διατυπώνει διφορούμενα αυτή την επιλογή ως “εάν η αντίρρησή σας γίνει δεκτή”. Αυτή η διατύπωση έχει οδηγήσει σε περαιτέρω ανησυχίες σχετικά με την πραγματική αποτελεσματικότητα της διαδικασίας εξαίρεσης.

Οι Έλληνες χρήστες, μαζί με άλλους σε όλη την Ευρώπη, καλό είναι να εξετάσουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις αυτής της ενημέρωσης και να ενημερωθούμε για τα δικαιώματα και τις επιλογές μας, προτού δώσουμε το “ok”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments