Πολιτική

Γαλάζιος συναγερμός για αύξηση της συσπείρωσης

Γαλάζιος συναγερμός για αύξηση της συσπείρωσης

Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με αλλεπάλληλες περιοδείες ο πρωθυπουργός στοχεύει στην μεγαλύτερη τόνωση της κομματικής συσπείρωσης.

Με ένα μπαράζ περιοδειών στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός θέλει να αυξήσει τα ποσοστά συσπείρωσης και να αποφύγει μια χαλαρή ψήφο στις κάλπες. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα επισκεφθεί την Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και την Θεσσαλία, ενώ θα υπάρξουν και δύο κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, από όπου θα πέσει και η αυλαία στην προεκλογική περίοδο.

Ο πρωθυπουργός τονίζει στις δημόσιες του εμφανίσεις τη σημασία των ευρωεκλογών, αναφέροντας ότι αποτελούν μία εθνική κάλπη από την οποία προκύπτουν πολιτικά συμπεράσματα. Επισημαίνει ότι η αντιπολίτευση μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, καλώντας τους πολίτες να στείλουν ένα μήνυμα, χωρίς ωστόσο να εξηγεί το περιεχόμενό του. Αναφέρει ότι οι πολίτες θα στείλουν ένα μήνυμα στήριξης και συνέπειας στη Νέα Δημοκρατία.

Ο στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι να επιβεβαιωθεί η απόλυτη υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική σκηνή και να δοθεί σαφές μήνυμα για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Άργος, τόνισε ότι δεν επιθυμεί να υπάρχει αμφισβήτηση τη νομιμοποίησης της κυβέρνησης για την υλοποίηση σημαντικών αλλαγών τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της κρισιμότητας των εκλογών κινούνται και οι παρεμβάσεις κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Πολλοί θεωρούν ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές, δεν είναι σημαντικές, ότι είναι χαλαρότερη η ψήφος, ότι είναι μια ευκαιρία, άκοπα και χωρίς συνέπειες, να στείλουν πολιτικά μηνύματα. Εκείνο το οποίο θέλουμε να εξηγήσουμε, είναι ότι υπάρχουν μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα για τα οποία θα αποφασίσουν οι πολίτες», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, πραγματοποιώντας με κλιμάκιο της ΝΔ διήμερη περιοδεία σε Κορινθία και Αργολίδα, ενόψει ευρωεκλογών.

“Το ζήτημα της αποχής με ανησυχεί και με θλίβει. Η δημοκρατία είναι από τους αρχαίους χρόνους το πολίτευμα των παρόντων. Οι παρόντες μετράνε, ποτέ οι απόντες. Το έγραψε και ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο του Περικλή με μια συγκλονιστική φράση, σύμφωνα με την οποία αυτόν που δε συμμετέχει στα κοινά τον θεωρούμε άχρηστο. Αυτό είναι το πνεύμα των παρόντων”, υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Η κυβέρνηση εστιάζει στην οικονομία και αναγνωρίζει ότι η αύξηση των τιμών αποτελεί το βασικό πρόβλημα για τα νοικοκυριά. Στην Ολομέλεια, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ακρίβεια είναι η πρώτη προτεραιότητα για τα ελληνικά νοικοκυριά και αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την υποστήριξή τους, ενώ κριτικάρισε την αντιπολίτευση για τις κενές υποσχέσεις.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για το μέλλον και δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για νέες περιπέτειες. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι πολίτες γνωρίζουν τη σημασία της σταθερότητας για την ανάπτυξη της χώρας και απέχουν από πειραματισμούς και ανούσιες διαμαρτυρίες. Ο λαός μας κρίνει και διακρίνει, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Ακόμη, από την κυβέρνηση τονίζουν την ανάγκη να είναι η Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη την επόμενη μέρα και σημειώνουν πως γι’ αυτό και το βάρος της ψήφου της 9ης Ιουνίου θα είναι μεγάλο. Με τον πρωθυπουργό να απευθύνεται προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως «το γεγονός ότι το μέλλον της Ευρώπης και οι μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις απουσιάζουν τελείως από τον πολιτικό σας λόγο, σίγουρα δεν σας καθιστά μια δύναμη αξιόπιστη να διεκδικήσει την επόμενη μέρα στην Ευρώπη αυτά τα οποία αξίζουν οι Έλληνες πολίτες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments