Πολιτική

Σπίρτζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί συλλογικά, έχει μετασχηματιστεί σε μονοπρόσωπο κόμμα

Σπίρτζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί συλλογικά, έχει μετασχηματιστεί σε μονοπρόσωπο κόμμα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Σπίρτζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί συλλογικά, έχει μετασχηματιστεί σε μονοπρόσωπο κόμμα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σήμερα είναι ένα κόμμα το οποίο επί της ουσίας δεν λειτουργεί συλλογικά, δεν συνεδριάζουν τα όργανα, ακόμα και στις εκλογές δεν κλήθηκαν όλα τα στελέχη σε μια πανστρατιά προσπάθειας», δήλωσε το στέλεχος του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σήμερα είναι ένα κόμμα το οποίο επί της ουσίας δεν λειτουργεί συλλογικά, δεν συνεδριάζουν τα όργανα, ακόμα και στις εκλογές δεν κλήθηκαν όλα τα στελέχη σε μια πανστρατιά προσπάθειας», δήλωσε το στέλεχος του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης.

«Έχει μετασχηματιστεί αντί για ένα πλουραλιστικό κόμμα των μελών σε ένα μονοπρόσωπο κόμμα και στους συνεργάτες του προέδρου. Επομένως, θεωρώ ότι λογικές και πρακτικές, διαρροές του τύπου ακολουθούν ο Σπίρτζης, ο Ζαχαριάδης, η Νοτοπούλου ή οποιοσδήποτε άλλος, γιατί εξέφρασαν τις πολιτικές τους απόψεις ή γιατί κάποιοι δεν θέλουν να τους έχουν στα πόδια τους στις εκλογικές τους περιφέρειες ή γιατί κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προτάσεις μες το κόμμα αυτό είναι καλό να βγουν να το πουν.

Μπροστά μας έχουμε καταστατικό συνέδριο, όποιος θέλει να έχουμε μια τέτοια λειτουργία και αντίληψη στο κόμμα μας, να το διατυπώσει. Γιατί αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτοί που στοχοποιούνται εκφράζουν τις ως σήμερα απόψεις του κόμματος και κάποιοι εκφράζουν απόψεις που δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις από κανένα όργανο. Παραδείγματος χάριν ποτέ δεν έχουμε πάρει απόφαση , το ανάποδο λέμε, ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία, ότι δεν χαρίζουμε το τρίπτυχο πατρίς -θρησκεία- οικογένεια στη Δεξιά και πολλά άλλα που είναι έξω από το δικό μας πλαίσιο», επισήμανε ο κ. Σπίρτζης.

«Αν υπάρχουν διαγραφές για πολιτικές διαφωνίες, θεωρώ ότι αυτό δεν ταιριάζει την κουλτούρα του χώρου μας και γενικά των προοδευτικών κομμάτων. Ιστορικά τον προοδευτικό χώρο τέτοιου είδους πρακτικές, διαρροές, προσωπικές στοχοποιήσεις γιατί κάποιοι θέλουν να επιβιώσουν ψάχνοντας εσωτερικούς εχθρούς, τον έχουν πληγώσει πάρα πολύ», τόνισε.

Χαρακτήρισε «αναμενόμενο» το προβάδισμα που δίνει η δημοσκόπηση της GPO στον Αλέξη Τσίπρα για το εγχείρημα του ενιαίου Κεντροαριστερού χώρου.

Στην ερώτηση αν θα έβλεπε να επανέλθει ο κ. Τσίπρας, απάντησε: «Εφόσον το αποφασίσει η βάση, βεβαίως, γιατί όχι; Εγώ διαφώνησα και με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν έγινε, και με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη συνέχεια, δηλαδή στην εκλογή προέδρου μέσω μιας απολίτικης διαδικασίας και όχι ενός συνεδρίου και στη συνέχεια εκλογής προέδρου και νομίζω ότι τα αποτελέσματα με δικαίωσαν».

«Κατά την άποψή μου, αυτό που προέχει σήμερα δεν είναι ποιο πρόσωπο θα ηγηθεί (του ενιαίου προοδευτικού χώρου), σήμερα προέχει να συναποφασίσουμε, να λειτουργήσουμε μέσα από ένα δημόσιο διάλογο και μια προσπάθεια για πολιτική σύγκλιση», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, είπε: «Δεν θα τοποθετηθώ για το ΠΑΣΟΚ. Είναι άκομψο να σχολιάσω τα εσωτερικά ενός κόμματος που η πρότασή μου είναι ότι πρέπει να συγκλίνουμε και να συμπορευτούμε και να εκφραστούμε ενιαία όχι εκλογικά μόνο αλλά και σε επίπεδο νέου πολιτικού φορέα. Νομίζω ότι πρακτικές και λογικές που διαιρούν είτε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν είναι στην κατεύθυνση της σύγκλισης. Πιστεύω ότι όσοι δεν ανταποκριθούν σε αυτή την αντίληψη θα ξεπεραστούν από τα πράγματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments