Πολιτική

Ανδρουλάκης: Χρειαζόμαστε στην Ευρώπη πολιτικές για περισσότερη διαφάνεια και περισσότερη αλληλεγγύη

Ανδρουλάκης: Χρειαζόμαστε στην Ευρώπη πολιτικές για περισσότερη διαφάνεια και περισσότερη αλληλεγγύη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ανδρουλάκης: Χρειαζόμαστε στην Ευρώπη πολιτικές για περισσότερη διαφάνεια και περισσότερη αλληλεγγύη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συμμετείχε σήμερα στη προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συμμετείχε σήμερα στη προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασε πολύ μεγάλες περιπέτειες: η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή».

«Αυτές οι περιπέτειες πρέπει να μας κάνουν σοφότερους και να επιλέξουμε πρόσωπα με επάρκεια για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα», προσέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επισήμανε ότι χρειάζονται πολιτικές για περισσότερη διαφάνεια και περισσότερη αλληλεγγύη που θα στηρίξουν τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η στεγαστική κρίση που πλήττει τις νεότερες γενιές, το δημόσιο σύστημα υγείας και η κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα, «ζητήματα κορυφαία για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες της περιφέρειας» και προσέθεσε: «Αλλά και ένα ταμείο ”ευρωπαϊκής οικονομικής κυριαρχίας”, που θα επαναπατρίσει επενδύσεις από τρίτα κράτη στην Ευρώπη για περισσότερη ανταγωνιστικότητα και καλύτερες θέσεις εργασίας».

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Latest News

28.10.2026 | 14:17

Ποιος μιλά στον Πούτιν για την Ευρώπη; Ο Ζελένσκι στηρίζει τον δίαυλο που διχάζει τους συμμάχους

28.10.2026 | 14:08

Basketgate: Στο μικροσκόπιο ακόμη 7 διαιτητές – Οι 3 στη GBL!

28.10.2026 | 14:07

Μαίρη Σταυρακέλλη: Οι δύσκολες μέρες μετά το σοβαρό ατύχημα – Με αναπηρικό αμαξίδιο η αγαπημένη ηθοποιός

28.10.2026 | 13:53

Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: «Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης που δεν εκβιάζει, αλλά ούτε εκβιάζεται»

28.10.2026 | 13:43

" Μία λέξη αλλάζει την ιστορία, για τους Έλληνες αυτή είναι το Όχι" - Το μήνυμα του πιλότου του F-16 της ομάδας "ΖΕΥΣ"

28.10.2026 | 13:35

28η Οκτωβρίου: Η χειραψία Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη πριν από την παρέλαση

28.10.2026 | 13:34

Ισπανία: Τραγωδία με 30 νεκρούς από σύγκρουση τρένων [vid]

28.10.2026 | 13:24

28η Οκτωβρίου: Η Αθήνα τίμησε την Εθνική Επέτειο με τη μαθητική παρέλαση [pics,vid]

28.10.2026 | 14:07

Μαίρη Σταυρακέλλη: Οι δύσκολες μέρες μετά το σοβαρό ατύχημα – Με αναπηρικό αμαξίδιο η αγαπημένη ηθοποιός

28.10.2026 | 12:44

Τατιάνα Στεφανίδου: Η σπάνια φωτογραφία που την έκανε να συγκινηθεί –Η ανάρτηση που έκλεψε τις εντυπώσεις [pic]

28.10.2026 | 12:13

Θεοφάνους για Άννα Βίσση: Η αινιγματική απάντηση στις φήμες για συνεργασία που θα συζητηθεί

28.10.2026 | 10:14

Μαρίνα Μεμουσάι: Θα βαφτίσει το παιδί της η αδερφή του Μαζωνάκη; – Απάντηση «κόλαφος»

28.10.2026 | 09:43

Αλέξης Σταυράκης: "Εφυγε" ο ηθοποιός - Η πορεία του στο θέατρο, την τηλεόραση και μεταγλωττίσεις

28.10.2026 | 09:25

Χριστίνα Κοντοβά: Επέστρεψε με την κόρη της στην Ουγκάντα – «Μια χαρά αληθινή και βαθιά»

27.10.2026 | 21:19

Ιάσονας Μανδηλάς: Γάμος γεμάτος συγκίνηση με τον αγαπημένο του Ηρόδοτο – Οι φωτογραφίες που συγκίνησαν!

27.10.2026 | 21:14

Ιωάννα Τούνη: Δίνει «χρυσό» μισθό στη Θεσσαλονίκη – Ποιους ψάχνει και τι προσόντα ζητάει!

28.10.2026 | 13:00

Τραμπ και Πούτιν: Πότε η στήριξή τους γίνεται εκλογικό «φιλί του θανάτου»;

28.10.2026 | 07:00

Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» βγαίνει στους δρόμους: Η παρέλαση-επίδειξη ισχύος στη Θεσσαλονίκη και τα νέα όπλα της Ελλάδας

27.10.2026 | 17:55

Η Αίγυπτος βγάζει «κόκκινη κάρτα» στην Άγκυρα: Νομική αντεπίθεση για το Τουρκολιβυκό – Στο πλευρό της η Αθήνα

27.10.2026 | 17:24

Ρήγμα στην Ευρώπη για τον Πούτιν: Μυστική διπλωματία στον Βορρά, οργή στη Δανία και «όχι» της Μόσχας για το Ντονμπάς

27.10.2026 | 15:54

Πούτιν–Ιράν–Κατάρ: Παζάρι στη Μόσχα, φωτιά στα Ορμούζ – Η ενέργεια στο τραπέζι του πολέμου

27.10.2026 | 11:23

Το Πακιστάν ποντάρει στον Τραμπ: Η κάλπη της 3ης Νοεμβρίου δοκιμάζει τη «χρυσή σχέση»

27.10.2026 | 06:40

Ερντογάν: «Χωρίς νομική βάση οι αντιδράσεις της ΕΕ για το τουρκολυβικό μνημόνιο»

27.10.2026 | 01:17

Σαουδική Αραβία–Πακιστάν–Τουρκία: Αποστολή στο Ιράν για να φρενάρουν τη φωτιά του πολέμου

Άδωνις για Νετανιάχου: Το μάθημα της κάλπης και η ΝΔ του 30% – «Ο λαός κυρίαρχα ψήφισε»

Ο υπουργός απορρίπτει τις προεξοφλήσεις πολιτικής εξαφάνισης του Ισραηλινού πρωθυπουργού, αναγνωρίζει την προσωπικότητα Άιζενκοτ και επιμένει στον σεβασμό της λαϊκής ετυμηγορίας. Τι δείχνει η πρώτη εκλογική εικόνα και πού σταματούν οι συγκρίσεις με την Ελλάδα.

Άδωνις για Νετανιάχου: Το μάθημα της κάλπης και η ΝΔ του 30% – «Ο λαός κυρίαρχα ψήφισε»

Άδωνις: «Μόνο η ΝΔ μπορεί να πάρει αυτοδυναμία» – Το ΠΑΣΟΚ και η απάντηση στο «Μητσοτάκης ή χάος»

«Περνάμε σε περίοδο αταξίας», προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας και συνδέει τη διεθνή αστάθεια με την ανάγκη ισχυρής κυβέρνησης. «Αφεντικό στον τόπο είναι ο λαός», ξεκαθαρίζει, εξηγώντας γιατί θεωρεί κλειστή την προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Άδωνις: «Μόνο η ΝΔ μπορεί να πάρει αυτοδυναμία» – Το ΠΑΣΟΚ και η απάντηση στο «Μητσοτάκης ή χάος»

Άδωνις: «Από Α σε 10Α υπέρ της Ελλάδας» – Αντεπίθεση για τουρκολιβυκό και «ήρεμα νερά»

«Οι Τούρκοι κατηγορούν τον Ερντογάν ότι έδωσε χρόνο στην Ελλάδα να δυναμώσει», υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας. Υπεράσπιση Μητσοτάκη–Γεραπετρίτη, αναφορά στον «Κίμωνα» και αιχμές για το αφήγημα της εθνικής ήττας.

Άδωνις: «Από Α σε 10Α υπέρ της Ελλάδας» – Αντεπίθεση για τουρκολιβυκό και «ήρεμα νερά»

Άδωνις: Το όνομα της Λέλας Καραγιάννη στον Ερυθρό Σταυρό – Η ανακοίνωση της 28ης Οκτωβρίου

Ανακαίνιση και ονοματοδοσία του αμφιθεάτρου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας για την ηρωίδα που συνελήφθη ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Η «Μπουμπουλίνα», η θυσία της και το προσωπικό στιγμιότυπο από την παρέλαση στο Μαρούσι.

Άδωνις: Το όνομα της Λέλας Καραγιάννη στον Ερυθρό Σταυρό – Η ανακοίνωση της 28ης Οκτωβρίου

Γεραπετρίτης στον ΟΗΕ: «Δεν είστε μόνες» – Μέτωπο 72 χωρών για τις γυναίκες στον πόλεμο

Η Ελλάδα εκφώνησε την κοινή δήλωση 72 χωρών και της ΕΕ: συμμετοχή των γυναικών στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, λογοδοσία για τη σεξουαλική βία και σταθερή χρηματοδότηση των δράσεων προστασίας.

Γεραπετρίτης στον ΟΗΕ: «Δεν είστε μόνες» – Μέτωπο 72 χωρών για τις γυναίκες στον πόλεμο

Πιερρακάκης: «Οι εθνικές διεκδικήσεις κερδίζονται με σκληρή διαπραγμάτευση και επιμονή»

«Επειδή, άκουσα και κάποιους να μιλάνε και να χρησιμοποιούν τον όρο εκποίηση, δεν μπορώ να καταλάβω πώς συνιστά εκποίηση η επιστροφή εθνικών θησαυρών στον τόπο μας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Πιερρακάκης: «Οι εθνικές διεκδικήσεις κερδίζονται με σκληρή διαπραγμάτευση και επιμονή»

Μητσοτάκης: Δεν φωτίζουμε μόνο τον Λευκό Πύργο, φωτίζουμε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, ολόκληρη τη Μακεδονία

«Σήμερα δεν φωτίζουμε μόνο τον Λευκό Πύργο, αλλά φωτίζουμε και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, ολόκληρη τη Μακεδονία, γιατί η προσοχή αυτής της κυβέρνησης είναι στραμμένη προς τη Θεσσαλονίκη, είναι στραμμένη προς τη Μακεδονία», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τελετή απόδοσης του έργου φωτισμού ανάδειξης του Λευκού Πύργου, που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα.

Μητσοτάκης: Δεν φωτίζουμε μόνο τον Λευκό Πύργο, φωτίζουμε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, ολόκληρη τη Μακεδονία

Δένδιας: Αλλάζουν όλα στις Ένοπλες Δυνάμεις – «Θωρακίζουμε την Ελλάδα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Την ανάγκη μετασχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να προστατεύουν αποτελεσματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Δένδιας, στην Ημερήσια Διαταγή του για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Δένδιας: Αλλάζουν όλα στις Ένοπλες Δυνάμεις – «Θωρακίζουμε την Ελλάδα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»