Πολιτική

Γεραπετρίτης – ΟΗΕ: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει γέφυρα μεταξύ βορρά και νότου

Γεραπετρίτης – ΟΗΕ: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει γέφυρα μεταξύ βορρά και νότου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Γεραπετρίτης - ΟΗΕ: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει γέφυρα μεταξύ βορρά και νότου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Στις αρχές που θα καθοδηγήσουν τη θητεία της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης

Στις αρχές που θα καθοδηγήσουν τη θητεία της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την ομιλία του στην ανοιχτή συνεδρίαση υψηλού επιπέδου με θέμα «Διατήρηση της Διεθνούς Ειρήνης και Ασφάλειας: Ηγεσία για την Ειρήνη».

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε τη σημασία της θέσης αυτής, δηλώνοντας:

«Να είστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα κατανοεί την τεράστια ευθύνη που συνεπάγεται η θέση του εκλεγμένου μέλους. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, φιλοδοξούμε να γίνουμε μια γέφυρα, ένας έντιμος μεσολαβητής, μεταξύ Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης. Θα επιδιώξουμε να προωθήσουμε μια προσέγγιση με βάση τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ για όλες τις τρέχουσες προκλήσεις με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να βρούμε λύσεις μέσω της συνεργασίας και της συμπεριληπτικότητας. Φιλοδοξούμε δε, να αποκαταστήσουμε το αυθεντικό νόημα των θεμελιωδών εννοιών, όπως η ειρηνική επίλυση των διαφορών».

Η τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών καταδεικνύει τη δέσμευση της Ελλάδας στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και της διεθνούς ασφάλειας μέσα από τη συνεργασία και τον διάλογο, με βάση τις αρχές του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.