Οικονομία

Έρχονται αυξήσεις-“φωτιά” λόγω ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου

Έρχονται αυξήσεις-“φωτιά” λόγω ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου
Ακόμα και στις σεισμόπληκτες Λέσβο και Κω. Οι ανατιμήσεις θα ξεκινούν από το 1,5% και θα φτάνουν το 6% ανάλογα με το προϊόν και την κατηγορία του συντελεστή στην οποία βρίσκεται.

Αυξήσεις-φωτιά στους συντελεστές ΦΠΑ θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018 σε 32 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", πρόκειται για τα νησιά για τα οποία στο τέλος του 2016 ψηφίστηκε διάταξη με την οποία προβλέπεται αναστολή ενός έτους, για το χρονικό διάστημα από την 1η-1-2017 μέχρι την 31η-12-2017, στην εφαρμογή του «μνημονιακού» μέτρου της κατάργησης των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ.

Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σημαίνει ότι από την 1η μέρα του νέου έτους οι κάτοικοι των νησιών θα δουν να αυξάνονται οι τιμές σε προϊόντα όπως φάρμακα, παιδικά εμβόλια, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, κρέας, ψάρια, γάλα, λαχανικά, ψωμί, λάδι, ζυμαρικά, λιπάσματα, ζωοτροφές, ρεύμα, νερό, διαμονή σε ξενοδοχεία, τσιγάρα, σπίτια, ρούχα και παπούτσια.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι ανατιμήσεις θα ξεκινούν από το 1,5% και θα φτάνουν το 6% ανάλογα με το προϊόν και την κατηγορία του συντελεστή στην οποία βρίσκεται.

Σε ποια νησιά αφορούν οι αυξήσεις:

ΛέσβοςΧίοςΣάμοςΛήμνοςΙκαρίαΆγιος ΕυστράτιοςΨαράΟινούσσεςΦούρνοιΘύμαιναΆγιος ΜηνάςΚωςΚάλυμνοςΑστυπάλαιαΚάσοςΤήλοςΣύμηΛέροςΝίσυροςΠάτμοςΧάλκηΣαρίαΛειψοίΨέριμοςΑγαθονήσιΛέβιθαΚαστελόριζοΑρκοίΓυαλίΤέλενδοςΦαρμακονήσιΚίναρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments