Ελλάδα

Πετροπόλεμος και φωτιές στο κέντρο μεταναστών στη Μόρια (vids)

Πετροπόλεμος και φωτιές στο κέντρο μεταναστών στη Μόρια (vids)
Μετανάστες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Πέντε ολοσχερώς καμένα από τη φωτιά κοντέινερ, δύο σκηνές που χρησίμευαν ως αποθήκη και άλλες σημαντικές ζημιές. Οικογένειες που διέμεναν στον καταυλισμό κατέφυγαν στα γύρω κτήματα.

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε πρόσφυγες και αστυνομικούς στη Μόρια, με την κατάσταση στον καταυλισμό να είναι ανεξέλεγκτη.

Η αρχή έγινε όταν δυνάμεις της Αστυνομίας επέδωσαν σε μετανάστη από την Αϊτή που διέμενε στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια, απορριπτική απόφαση του αιτήματος ασύλου που είχε υποβάλλει σε δεύτερο βαθμό. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε ο μετανάστης έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο προαναχωρησιακό κέντρο, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επανεισδοχής του στην Τουρκία.

Στην προσπάθεια σύλληψης του άνδρα, μετανάστες κυρίως Αφρικανοί άρχισαν να πετάνε πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χημικά. Ο καταυλισμός θύμιζε πεδίο μάχης, με φωτιές να έχουν ανάψει σε διάφορα σημεία.

Παράλληλα, ομάδες μεταναστών δεν άφηναν την Πυροσβεστική να εισέλθει μέσα στο ΚΥΤ και να σβήσει τη φωτιά. Πυροσβέστες, δε, αποχώρησαν από το σημείο καθώς δέχθηκαν επίθεση με πέτρες ενώ ζημιές υπέστη και όχημα της πυροσβεστικής.

Ο απολογισμός είναι πέντε ολοσχερώς καμένα από τη φωτιά κοντέινερ, δυο με σημαντικές ζημιές από τη φωτιά και ένα με ζημιές από πέτρες. Επίσης, κάηκαν δυο σκηνές που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες, ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε μια μεγάλη τέντα διαστάσεων 400 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούσε ως χώρος αναψυχής όσων διέμεναν στον καταυλισμό.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες με παιδιά, εγκατέλειψαν προσωρινά για λόγους ασφάλειας τον καταυλισμό και κατέφυγαν στα γύρω κτήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments