Σαουδική Αραβία: Γυναίκα εμφανίστηκε με φούστα και έχει προκαλέσει σάλο (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 18 Ιουλίου 2017, 09:35 18 Ιουλίου 2017, 9:35

Η Khulood, ένα μοντέλο από τη Σαουδική Αραβία, δημοσίευσε βίντεο στο οποίο περπατά σε ένα ιστορικό χωριό, σε μια από τις πιο συντηρητικές επαρχίες της Σαουδικής Αραβίας. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, αν η συγκεκριμένη γυναίκα δεν φορούσε μίνι φούστα.

Η περιβολή της προκάλεσε έντονες συζητήσεις στα social media, σε σημείο κάποιοι χρήστες να ζητούν τη σύλληψή της γιατί παραβίασε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα της χώρας για τις γυναίκες.

Άλλοι όμως την επαινούν για το θάρρος της να βγει έξω με μίνι φούστα, σε ένα κράτος στο οποίο οι γυναίκες πρέπει να κυκλοφορούν με «αμπάγια», το ρούχο που τις καλύπτει από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

«Πρέπει να επιστρέψει η θρησκευτική αστυνομία», έγραψε ο δημοσιογράφος Καλίντ Ζιντάν στα social media. «Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας. Στη Γαλλία το νικάμπ έχει απαγορευθεί και επιβάλλεται πρόστιμο στις γυναίκες που το φορούν. Στη Σαουδική Αραβία η αμπάγια και το σεμνό ντύσιμο είναι στους νόμους του κράτους», έγραψε κάποιος άλλος.

Ο συγγραφέας και φιλόσοφος Γουαέλ αλ-Γκασίμ δήλωσε σοκαρισμένος από τις οργισμένες, τρομακτικές αναρτήσεις. «Νόμιζα ότι βομβάρδισε ή σκότωσε κάποιον. Τελικά το θέμα ήταν η φούστα της, που δεν τους άρεσε», έγραψε ακόμη σύμφωνα με το BBC.

Κάποιοι υπερασπίστηκαν το μοντέλο, σημειώνοντας ότι ούτε η Μελάνια και η Ιβάνκα Τραμπ φόρεσαν αμπάγια ή μαντίλα στην επίσκεψή τους στη Σαουδική Αραβία. Αλλοι παρατήρησαν ότι αν η γυναίκα ήταν ξένη θα μιλούσαν για την ομορφιά της, αλλά επειδή είναι από τη Σαουδική Αραβία ζητούν τη σύλληψή της. Τη Δευτέρα, η εφημερίδα Okaz έγραψε ότι ζητήθηκε από την κυβερνήτη και την αστυνομία της επαρχίας να προχωρήσουν σε ενέργειες εναντίον της γυναίκας αυτής.

Δείτε το βίντεο: