Δούρου: Τα Κύθηρα να πάψουν να είναι απλά ένα τοπίο στην ομίχλη | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Ιουλίου 2017, 04:45

Επίσκεψητα Κύθηρα πραγματοποιεί η περιφερειάρχης Ρένα Δούρο προκειμένου να επιβλέψει την πρόοδο σειράς έργων υποδομής που αλλάζουν την όψη Κυθήρων και Αντικυθήρων.

«Σε τούτη την επίσκεψή μας διαπιστώνουμε την πορεία προόδου κρίσιμων έργων, κάνουμε τον απολογισμό μας, και βάζουμε τις νέες προτεραιότητές μας σε προοπτική υλοποίησης», επισήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα στο Δημαρχείο Κυθήρων, με τον Δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου.

«Για να πάψουν τα Κύθηρα να είναι απλά ένα τοπίο στην ομίχλη», τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Περιφερειάρχης είχε σύσκεψη στο γραφείο του Αερολιμενάρχη για την πορεία του έργου της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου, ενώ μετέβη στη θέση «Μάκρωνας» όπου ενημερώθηκε για το έργο της κατασκευής νέας Γέφυρας από την Περιφέρεια. Παράλληλα επισκέφθηκε τον υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ των Κυθήρων και μετέβη στην Αγία Πελαγία για να ενημερωθεί για τα έργα της ύδρευσης, της αφαλάτωσης και της προμελέτης του ΒΙΟΚΑ.

«Εμείς, στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν ανακαλύπτουμε σήμερα τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Και δεν δείχνουμε το ενδιαφέρον μας απλά με επισκέψεις. Αλλά με συγκεκριμένα έργα που έχουν ανάγκη τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα», σημείωσε η Περιφερειάρχης. «Έργα υποδομής, όπως οι ΧΥΤΥ στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, ή η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, έργα όπως η νέα γέφυρα Μάκρωνα ή έργα ύδρευσης -η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης της Αγίας Πελαγίας, έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη όπως το έργο της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου ή ακόμη έργα κοινωνικού περιεχομένου, όπως είναι η στήριξη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Κυθήρων, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο». 

«Με τον τρόπο αυτό αντιλαμβανόμαστε την άσκηση πολιτικής, την άσκηση Διοίκησης, μακριά από φωνασκίες, τυμπανοκρουσίες και αερολογίες στα τηλεπαράθυρα», παρατήρησε η Περιφερειάρχης.

Η ίδια τόνισε ότι ο αγώνας της Περιφέρειας και του Δήμου είναι κοινός: «η ικανοποίηση των κρίσιμων, ειδικά σήμερα, αναγκών των τοπικών κοινωνιών. Ερχόμαστε δηλαδή σήμερα να καλύψουμε υστερήσεις, δυσλειτουργίες και παθογένειες δεκαετιών. Αυτό πράττουμε και με τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, στη βάση μιας παραγωγικής σχέσης με τη δημοτική αρχή. Μιας σχέσης που είναι αμοιβαία επωφελής υπέρ των πολιτών», κατέληξε η Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ευ. Χαρχαλάκης, σημειώνοντας τη χρησιμότητα των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί, υπογράμμισε τη συνειδητοποίηση της ανάγκης ανακύκλωσης από τους κατοίκους των Αντικυθήρων.

TAGS: