Γαλλία: Ο σεφ Jérôme Brochot επιστρέφει τα αστέρια Michelin (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Φεβρουαρίου 2018, 18:53

Το εστιατόριο του Jérôme Brochot στη Γαλλία φέρει το όνομα του στην περιοχή Montceau-les-Mines και λειτουργεί εδώ και 18 χρόνια, 13 από τα οποία κερδίζει το φημισμένο βραβείο αστέρι Michelin και υμνητικές κριτικές σε περιοδικά υψηλής γαστρονομίας και sites.

Όμως, φέτος ο Brochot αποφάσισε να επιστρέψει πίσω το άστρο του. Όχι από αλαζονεία ή αδιαφορία. Ο λόγος είναι άλλος και είναι πολύ σοβαρός: στην πόλη που βρίσκεται το εστιατόριο του, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20%. 

Θα έπρεπε, λοιπόν, να αποφασίσει αν θα έριχνε τις τιμές για να εξακολουθεί να προσελκύει τον κόσμο ή αν θα έκλεινε το εστιατόριο απολύοντας τους υπαλλήλους του. Όπως λέει μαζί τους μοιράζεται ακόμη το πάθος για νόστιμα, ποιοτικά πιάτα, το πάθος για τη μαγειρική και την όμορφη πλευρά της ζωής.

Όμως, δεν μπορεί να μην αντιμετωπίσει την αλήθεια κι αυτή είναι ότι οι μικρές επαρχιακές πόλεις της Γαλλίας βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην ανεργία και την εξαθλίωση, με το επίσημο κράτος να κάνει το απόλυτο τίποτα γι’ αυτήν την εξέλιξη. Το άστρο Michelin γι’ αυτόν τον σεφ μπορεί να περιμένει. Προηγείται η διατήρηση της εργασίας των μικρών επιχειρήσεων, όπως το δικό του εστιατόριο.

TAGS: