Αυτοδιοίκηση

Κρήτη: Δήμος δεν έχει προσωπικό και κάνουν τις δουλειές ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι

Κρήτη: Δήμος δεν έχει προσωπικό και κάνουν τις δουλειές ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι
Αυτή τη στιγμή στο Δήμο υπάρχουν μόλις 6 άτομα για να στελεχώσουν ολόκληρο τον Δήμο.

Στο ”κόκκινο” έχει φτάσει πλέον η κατάσταση στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου της Κρήτης, λόγω της έλλειψης προσωπικού στις Τεχνικές και Διοικητικές Υπηρεσίες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγες οι φορές που οι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος προσπαθούν να καλύψουν τα συγκεκριμένα κενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, αυτή τη στιγμή στο Δήμο υπάρχουν μόλις 6 άτομα για να στελεχώσουν ολόκληρο τον Δήμο. Αυτό που τονίζει ο Δήμαρχος είναι πως ένας μεγάλος κίνδυνος παραμονεύει, καθώς μπορεί να γίνει ένα λάθος για το οποίο να ζητηθούν ποινικές ευθύνες, από τη στιγμή που είναι εκτεθειμένοι.

”Θέλοντας να πιέσουμε την κατάσταση, τις επόμενες μέρες θα επιδώσουμε ένα διάβημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης, κλείνοντας παράλληλα το Δήμο μας για μια μέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας”, σημειώνει ο δήμαρχος κ. Στεφανάκης που περιγράφει αναλυτικά το πρόβλημα:

”Στις διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και στην Τεχνική Υπηρεσία, σε επίπεδο στελεχών, υπηρετούν μόλις 6 άτομα. Εμείς το έχουμε αναδείξει αυτό το πρόβλημα από το 2014 σε όλους τους αρμόδιους φορείς: Στο Υπουργείο, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην Περιφέρεια Κρήτης και φτάσαμε ως τον Εισαγγελέα για να καταγγείλουμε αυτή την κατάσταση”.

”Αυτό που ζητάμε είναι το αυτονόητο: Να έχουμε τα άτομα που απαιτούνται για να μπορεί ο Δήμος να λειτουργήσει. Χρειάζονται τουλάχιστον 15 άτομα για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία. Σήμερα έχω υπάλληλο, ο οποίος έχει ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά 22 αρμοδιότητες”.

”Ελπίζουμε, αλλά είναι κάτι που το ακούμε από το 2014”, καταλήγει ο Δήμαρχος.

Πηγή: e-kriti

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Δυο τραυματίες από το σοβαρό τροχαίο στους Κουνάβους

Κρήτη: Η φωτιά στην αποθήκη τους οδήγησε στο νοσοκομείο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments