Τεχνολογία

Doodle Google: ‘Οταν η Φάνι Μπλάνκερς- Κοεν χάριζε το χρυσό στην Ολλανδία (vid)

Doodle Google: ‘Οταν η Φάνι Μπλάνκερς- Κοεν χάριζε το χρυσό στην Ολλανδία (vid)
Η Φάνι Μπλάνκερς- Κοεν έχει σήμερα την τιμητική της, αφού το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο ειδικά σ' αυτήν.

Στις 2 Αυγούστου 1948, η  χάρισε στην Ολλανδία το πρώτο χρυσό μετάλλιο στον στίβο, αφού έκοψε πρώτη το νήμα στα 100 μέτρα. Το σημερινό Doodle της Google μας θυμίζει την ένδοξη αυτή στιγμή που τα ”θέλω” πάνε πάνω από τα ”πρέπει” και τα ”μη”.

Η Κουν δεν ξεκίνησε καλά και στο πέμπτο εμπόδιο έχει φτάσει την αντίπαλό της, όμως, χτυπάει στο εμπόδιο και χάνει το ρυθμό. Οι δύο αθλήτριες έκοψαν ταυτόχρονα το νήμα και εκείνη τη στιγμή ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Μεγάλης Βρετανίας με την Κουν να πιστεύει πως τερμάτισε 2η, όμως, ο ύμνος ήταν προς τιμήν της βασιλικής οικογένειας που έμπαινε στο στάδιο.

Ο χρόνος και των δύο αθλητριών 11,2 δευτερόλεπτα, που αποτελεί νέο ολυμπιακό ρεκόρ. Η Κοέν πήρε τελικά το χρυσό μετάλλιο, αφού το φωτοφίνις έδειξε αυτή νικήτρια.

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην ίδια Ολυμπιάδα ήρθε στα 200 μέτρα (νέο ολυμπιακό ρεκόρ) και μετά ακολούθησαν τα 4×100 μ (ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από την Αυστραλία).

Η Φάνι έτρεχε τελευταία και όταν πήρε τη σκυτάλη με μια εκπληκτική κούρσα τερμάτισε πρώτη γράφοντας ιστορία…

Δείτε την στιγμή:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments