Αθλητισμός

Απίθανη Κύμη διέλυσε τον ΠΑΟΚ!

Απίθανη Κύμη διέλυσε τον ΠΑΟΚ!
Η Κύμη έκανε φοβερό δεύτερο ημίχρονο και... κατασπάραξε τον διπρόσωπο και κουρασμένο ΠΑΟΚ στην Χαλκίδα (93-82), με την ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου να φτάνει στην τέταρτη νίκη της σε εννέα αγωνιστικές.

Οι νεοφώτιστοι δεν πτοήθηκαν από το καλό πρώτο ημίχρονο του «δικεφάλου», όπου είχε χτίσει και διψήφιες διαφορές και με επιβλητική τρίτη περίοδο πήρε το πάνω χέρι για να πάρει μια ιστορική νίκη και να φτάσει στο 4-5, με τον ΠΑΟΚ πλέον να βρίσκεται στο 5-4!

Ο Κοστόφ (21π.) έκανε μεγάλο παιχνίδι, με τον Ελ Αμίν να προσθέτει 17π και τον Τσούπκοβιτς 11, την ώρα που δεν έφταναν για τους Θεσσαλονικείς οι Χρυσικόπουλος (20π.), Σάιμπερτ (19π.) και Κλάντον (14π.).

Οι… άγριες διαθέσεις του ΠΑΟΚ φάνηκαν στο ξεκίνημα (11-22, 8′) με τον Μιλιένοβιτς να δημιουργεί και τον Χρυσικόπουλο να σκοράρει ώστε οι φιλοξενούμενοι να τελειώσουν με +10 την πρώτη περίοδο (17-27, 10′).

Ελ-Αμίν και Τουντζιαράκης συμμάζεψαν τη διαφορά (31-35, 15′), με Χρυσικόπουλο και Κλάντον να διατηρούν το προβάδισμα του «δικεφάλου» στο πρώτο μέρος (40-45), με τον Μιλιένοβιτς να έχει μοιράσει 9 ασίστ!

Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια η Κύμη ήταν αυτή που πήρε τα ηνία και ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να μείνει στο μηδέν μετά το 49-54 (24′) για να τρέξει 11-0 για το 60-54 (26′)! Οι παίκτες του Μπρατσιάκου κυριάρχησαν φτάνοντας και στο +9 (72-63, 30′)!

Πλέον όλα ήταν στα χέρια της Κύμης, η οποία όχι μόνο δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να επανέλθουν, αλλά έφτασε και στο +13 (80-67, 37′), με την υπέρ τους διαφορά να μην πέφτει κάτω από τους εννέα και το τελικό 93-82 να σφραγίζει με εντυπωσιακό τρόπο τον θρίαμβο της Κύμης που πέτυχε μια ιστορική νίκη!

Ο MVP: Ο Κοστόφ ήταν εξαιρετικός και βοήθησε τα μέγιστα την Κύμη να φτάσει στη σπουδαία νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο Σκληρός: Ελ-Αμίν και Τσούπκοβιτς ήταν σημαντικοί για τους γηπεδούχους, με τον Χρυσικόπουλο και τον Σάιμπερτ να μην φτάνουν για τον ΠΑΟΚ, μαζί με τις 13 ασίστ του Μιλιένοβιτς.

Ο Αόρατος: Ο Ντάριλ Μπράιαντ έμεινε στο μηδέν για τον ΠΑΟΚ και δεν φάνηκε στο παρκέ.

Ο Πεσμένος: Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ήταν σε χαμηλά επίπεδα (2π.) για τους φιλοξενούμενους που δεν είχαν λύσεις εκτός του Κλάντον κοντά στο καλάθι.

Η Γκέλα: Ο ΠΑΟΚ μπλόκαρε πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο και από εκεί όπου ήλεγχε το παιχνίδι, βρέθηκε να κυνηγά την αντίπαλό του, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως δεν μπορεί να αντέξει τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η στιγμή: Η τρίτη περίοδος έκανε τη διαφορά για την Κύμη, η οποία έφερε τα πάνω-κάτω και με επιμέρους 32-18 ανέτρεψε το προβάδισμα του ΠΑΟΚ κι έχτισε δικό της αποφασιστικό προβάδισμα για τη νίκη.

Η εξέδρα: Το κλειστό της Χαλκίδας δεν γέμισε, ωστόσο ο κόσμος απόλαυσε ένα ωραίο παιχνίδι και μια μεγάλη νίκη της Κύμης.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 40-45, 72-63, 93-82.

www.sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments