Διεθνή

Πεσκόφ: Πούτιν – Μέρκελ διαπίστωσαν πως έχουν βαλτώσει οι συμφωνίες του Μινσκ

Πεσκόφ: Πούτιν – Μέρκελ διαπίστωσαν πως έχουν βαλτώσει οι συμφωνίες του Μινσκ
Ο Πεσκόφ επισήμανε επίσης ότι η Ρωσία και η Γερμανία δεν έχουν σαφή αντίληψη, για το πώς μπορεί να δοθεί ώθηση στο Κίεβο.

Συνάντηση στο Σότσι είχαν Άνγκελα Μέρκελ και Βλαντιμίρ Πούτιν, με τους δύο ηγέτες να διαπιστώνουν πως οι συμφωνίες του Μινσκ έχουν βαλτώσει και πως χρειάζεται μια νέα ώθηση.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, λίγες ώρες μετά την λήξη των συνομιλιών που είχαν οι δύο ηγέτες στο Σότσι, σε ενημέρωση που έκανε προς δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ επισήμανε επίσης ότι η Ρωσία και η Γερμανία δεν έχουν σαφή αντίληψη, για το πώς μπορεί να δοθεί ώθηση στο Κίεβο όσον αφορά την υλοποιήση των συμφωνιών του Μίνσκ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, ανέφερε επίσης στην ενημέρωση του αυτή, ότι ο πρόεδρος Πούτιν και η καγκελάριος Μέρκελ είχαν μια ειλικρινή και λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση στην Συρία, την Λιβύη και το Αφγανιστάν. 

Είπε ακόμη ότι το ζήτημα της δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στην Συρία και το ζήτημα της ένταξη των ΗΠΑ στην τετραμερή “ομάδα της Νορμανδίας” δεν συζητήθηκαν στην συνάντηση των Πούτιν – Μέρκελ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments