Αθλητισμός

Προσφυγή Παναθηναϊκού κατά του Εσιέν!

Προσφυγή Παναθηναϊκού κατά του Εσιέν!
Προσφυγή Παναθηναϊκού κατά του Εσιέν!

ntttttntttttntttttΠροσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο έκανε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Μίκαελ Εσιέν.nn

Συγκεκριμένα, κάνει προσφυγή για το πόσο που είχε επιδικαστεί υπέρ του Γκανέζου σταρ, συγκεκριμένα 418.975 ευρώ.

Στο υπόμνημα με τις θέσεις της ΠΑΕ που κατατέθηκε ζητείται να ρυθμιστεί η οφειλή προς τον Εσιέν με βάση τα προβλεπόμενα στην από το 2008 Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που υπεγράφη μεταξύ της ΕΠΟ, των επαγγελματικών Λιγκών και του ΠΣΑΠ, κάτι που ο Εσιέν αρνείται υποστηρίζοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο Κώδικα Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ, επειδή ο ίδιος δεν είναι μέλος του ΠΣΑΠ και ζητεί να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές εφόσον σε 60 ημέρες δεν εξοφληθεί πλήρως και ολοσχερώς, καθώς και να του καταβληθούν «μελλοντικοί τόκοι».

Η βασική διαφορά είναι ότι στη ΣΣΕ οι όροι εξόφλησης είναι ευνοϊκότεροι για τις ΠΑΕ (π.χ. προβλέπονται περισσότερες δόσεις).

Ο Παναθηναϊκός ισχυρίζεται ότι η ΣΣΕ είναι «αναπόσπαστο μέρος» του κανονισμού και ότι έχουν εκδοθεί από το ίδιο δικαστήριο αποφάσεις περί εξόφλησης αλλοδαπών ποδοσφαιριστών σύμφωνα με τη ΣΣΕ.

Όσον αφορά το αίτημα του Εσιέν για επιβολή ποινών το χαρακτηρίζει «πρόωρο», ενώ αρνείται ότι υπάρχει πρόβλεψη στον κανονισμό για «μελλοντικούς τόκους», ειδικότερα από τη στιγμή που «τηρείται η υποχρέωση καταβολής των δόσεων σε δήλη ημέρα».

Τέλος ο Παναθηναϊκός ζητεί τη ρύθμιση της οφειλής σε δόσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments