Τεχνολογία

Έντουαρντ Σνόουντεν: Τι είναι η εφαρμογή ”Haven” που δημιούργησε (pics)

Έντουαρντ Σνόουντεν: Τι είναι η εφαρμογή ”Haven” που δημιούργησε (pics)
Το Haven του Έντουαρντ Σνόουντεν είναι σχεδιασμένο για να μπορεί να εγκαθίσταται σε τηλέφωνα Android και χρησιμοποιεί τις κάμερες, τα μικρόφωνα και τα επιταχυνσιόμετρά του για να παρακολουθεί κάθε κίνηση, ήχο ή αναταραχή στο τηλέφωνο.

Το ”Haven” ή αλλιώς ”Καταφύγιο” είναι το όνομα εφαρμογής που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο, διάσημος για την υπόθεση των διαρροών σχετικά με τις μαζικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν. Η εφαρμογή αποτελεί καρπό της συνεργασίας μεταξύ του The Guardian Project και του Freedom of the Press Foundation, του οποίου πρόεδρος είναι ο Σνόουντεν. Ανακοινώθηκε ως open source project, και η έκδοση που κυκλοφόρησε είναι public beta.

Να σημειωθεί πως ο Σνόουντεν αναγνωρίζει ότι το Haven δεν μπορεί να εμποδίσει έναν εισβολέα που θέλει να προκαλέσει σωματική βλάβη σε κάποιον- αλλά απλά και μόνο μέσω της παρουσίας του δυσκολεύει τα πράγματα: ”Αν είστε η μυστική αστυνομία που εξαφανίζει ανθρώπους, το Haven αυξάνει τη δυσκολία- πρέπει να ανησυχείτε πως κάθε κινητό τηλέφωνο μπορεί να αποτελεί πιθανό μάρτυρα”.

”Φανταστείτε ότι έχετε ένα σκύλο-φύλακα που θα μπορούσατε να παίρνετε μαζί σας σε οποιοδήποτε δωμάτιο ξενοδοχείου και να τον αφήνετε εκεί όταν απουσιάζετε. Και είναι πραγματικά έξυπνο, και βλέπει οτιδήποτε συμβαίνει και το καταγράφει” ανέφερε στο Wired ο Σνόουντεν, σε κρυπτογραφημένη τηλεφωνική επικοινωνία από τη Μόσχα, όπου ζει από το 2013. ”.Η κεντρική ιδέα είναι να διασφαλιστεί πως ο φυσικός χώρος γύρω σας είναι ασφαλής”.

Η εφαρμογή:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments