Οικονομία

ΑΑΔΕ: “Τσουχτερά” πρόστιμα για αδήλωτα Airbnb

ΑΑΔΕ: “Τσουχτερά” πρόστιμα για αδήλωτα Airbnb
Μέχρι πόσο φτάνουν τα πρόστιμα από την ΑΑΔΕ για τα Airbnb.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναμένεται να έχει ολοκληρώσει μέχρι τέλος του μήνα τη νέα πλατφόρμα για όσους εκμεταλλεύονται ακίνητα μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb.

Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προσπαθεί μέσω ενός ηλεκτρονικού διχτυού να εντοπίσει όσους κρύβουν τα εισοδήματα που εισπράττουν.

Έτσι, όπως αναφέρθηκε οι ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα κληθούν να δηλώσουν τα στοιχεία για τα ακίνητα που εκμισθώνουν στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Όλες οι συμβάσεις που συνάπτονται από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά. Σε διαφορετική περίπτωση οι διαχειριστές των ακινήτων απειλούνται με “τσουχτερά” πρόστιμα που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίζουν και τα 5.000 ευρώ.

Τι είπε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής

«Πάρτε για παράδειγμα τις δραστηριότητες που βασίζονται στην πλατφόρμα στον τομέα της διαμονής. Προσδιορίσαμε το πρόβλημα της απώλειας εσόδων, κυρίως λόγω της έλλειψης παροχής στοιχείων και αναφορών από τους ιδιοκτήτες πλατφόρμων. Αναπτύσσουμε λύσεις σε εθνικό επίπεδο (στην Ελλάδα προσπαθούμε να έχουμε ηλεκτρονικό ληξιαρχείο εισηγμένων ακινήτων τρέχοντας μέχρι το τέλος του μήνα) και ταυτόχρονα διαπραγματευόμαστε επίσης με τις πλατφόρμες σε εθνικό επίπεδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΑΔΕ: Όργιο φοροδιαφυγής – Ο μαϊμού ταρίφας και το πάρκο των δεινοσαύρων

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments