Οικονομία

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Θα εκπλαγείτε θετικά με τον ΕΝΦΙΑ στις φτωχές γειτονιές

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Θα εκπλαγείτε θετικά με τον ΕΝΦΙΑ στις φτωχές γειτονιές
Εξηγήσεις από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απάντησε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζήτησαν στοιχεία για τη διαμόρφωση του ΕΝΦΙΑ με βάση της νέες αντικειμενικές αξίες.

«Θα εκπλαγείτε θετικά με τα αποτελέσματα για τον φόρο στον ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές γειτονιές», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Μικρές οι αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές περιοχές

Όπως διευκρίνισε, οι αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ στις λεγόμενες λαϊκές περιοχές θα είναι εξαιρετικά μικρές, επισημαίνοντας ότι θα αφορά στις κατοικίες που βρίσκονται δίπλα στο μετρό.

«Είναι εξαιρετικά μικρές οι εξαιρέσεις, μια ή δύο περιπτώσεις που θα δείτε αύξηση, όπως για παράδειγμα περιοχές δίπλα στο μετρό» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος παρουσιάζοντας την τροπολογία που αναπροσαρμόζει τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, είπε ότι για το 2018 λαμβάνονται υπόψη οι νέες αντικειμενικές αξίες και όχι τιμές που ίσχυαν μέχρι 1/1/18.

Νωρίτερα προηγήθηκε παρέμβαση της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη έθεσε ζήτημα για το πως θα διαμορφωθεί ο ΕΝΦΙΑ στις εργατικές συνοικίες, για τις περιοχές που ανεβαίνουν οι τιμές του ΕΝΦΙΑ αν και είναι περιοχές, όπως η Δραπετσώνα ή το Ζεφύρι και που μάλιστα δεν έχουν και όγκο συναλλαγών τέτοιο, που να επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει να αυξήσει την τιμή ζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολυνομοσχέδιο: Ο Τσακαλώτος υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν νέα μέτρα