Πολιτική

Τουρκία: Νέες απειλές για τους 8 αξιωματικούς – “Θα αισθάνονται την ανάσα μας στον σβέρκο τους”

Τουρκία: Νέες απειλές για τους 8 αξιωματικούς – “Θα αισθάνονται την ανάσα μας στον σβέρκο τους”
Η Τουρκία εξαπέλυσε μέσω του Ιμπραχίμ Καλίν, νέες απειλές για τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, στους οποίους η Ελλάδα χορήγησε άσυλο.

Η Τουρκία εξαπέλυσε μέσω του Ιμπραχίμ Καλίν, νέες απειλές για τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, στους οποίους η Ελλάδα χορήγησε άσυλο.

Οι αξιωματικοί είχαν φτάσει στη χώρα μας, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, και κατηγορούνται για συνεργασία με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Αναλυτικά  εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας τόνισε ότι:

«Οι επιχειρήσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό, θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα.

Όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα εναντίον της Τουρκίας, να ξέρουν πως και σε έναν χρόνο και σε 5 χρόνια, θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν.

Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να πάρουν ανάσα στα μέλη του FETO (Γκιουλενιστές).

Όλοι τους θα αισθάνονται την ανάσα της Τουρκίας στον σβέρκο τους».

Τις δηλώσεις αυτές μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Οι δηλώσεις Καλίν έγιναν ενώ οριστικοποιήθηκε συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Νέα Υόρκη.

Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί και το θέμα των οκτώ, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί πρόσωπα-κλειδιά στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, αν και οι ίδιοι το αρνούνται κατηγορηματικά.

Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει τελεσίδικα το ενδεχόμενο έκδοσης των στρατιωτικών στην πατρίδα τους, λόγω φόβων πως δεν θα έχουν δίκαιη δίκη ή σωστή μεταχείριση.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας γνωρίζουν  πού βρίσκονται οι «οχτώ»

Η τουρκική εφημερίδα «Sabah» στις 11 Σεπτεμβρίου 2018 ανέφερε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, δηλαδή η ΜΙΤ, γνωρίζει την τοποθεσία, όπου βρίσκονται οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

Στο δημοσίευμα, μάλιστα, αναφερόταν, ότι σε 24ωρη βάση υπάρχουν 200 άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη των «οχτώ» και ειδικότερα γίνεται λόγος για Αμερικανούς πράκτορες, μέλη της ΕΥΠ, Έλληνες αστυνομικούς και ελεύθερους σκοπευτές.

Τόνιζε, επίσης, ότι το μηνιαίο κόστος προστασίας των οκτώ Τούρκων αξιωματικών φθάνει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η εφημερίδα «Sabah» έγραφε, ότι οι αξιωματικοί πρόδωσαν στην Ελλάδα μυστικά του τουρκικού στρατού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments