Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου τη Δευτέρα στο Μαξίμου με φόντο το Σκοπιανό

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου τη Δευτέρα στο Μαξίμου με φόντο το Σκοπιανό
Ο Αλέξης Τσίπρας δεχόμενος έντονη κριτική από στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δηλώσεις Καμμένου, εμφανίζεται προσηλωμένος στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να συναντηθούν τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών έχει πυροσβεστικό χαρακτήρα καθώς θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των συντονισμένων επιθέσεων κατά του υπουργού Άμυνας από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησαν από την περασμένη Τετάρτη όταν ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια των επαφών του στις ΗΠΑ αρχικά παρουσίασε το plan B για το Σκοπιανό και στη συνέχεια υποσχέθηκε αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεχόμενος έντονη κριτική από στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δηλώσεις Καμμένου, εμφανίζεται προσηλωμένος στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Πάνος Καμμένος: «Δημοσιογραφικός αυνανισμός όσα λέγονται – Ο Αλέξης θα νικήσει»

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η σημερινή ανάρτηση του κ. Καμμένου στον λογαριασμό του στο Twitter, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για «κατευθυνόμενο δημοσιογραφικό αυνανισμό» και διέψευσε τα σχετικά σενάρια.

Αρχικά επιμένει πως το τηλεφώνημα που φέρεται να του έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ένα τηλεφώνημα για το οποίο είχε γράψει η Εφημερίδα των Συντακτών, πυροδοτώντας τον… πόλεμο με τον υπ. Άμυνας , δεν έγινε ποτέ.

Επίσης, ο υπουργός Άμυνας επαναλαμβάνει ότι οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, πέραν της Σούδας, «ήδη υπήρχαν».

Στην συνέχεια κάνει λόγο για «δημοσιογραφικό αυνανισμό» (!) αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τέλος κερνάει… ξύδι και καταλήγει εκφράζοντας την σιγουριά του για δυνατότερους ΑΝΕΛ και «νικητή Αλέξη»!

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σήμερα πέραν των φανταστικών διαλόγων από συνομιλία που δεν έγινε από τις ΗΠΑ, τις Βάσεις που ήδη υπήρχαν, ξεπερνώντας τα όρια του κατευθυνόμενου δημοσιογραφικού αυνανισμού με εμφανίζουν στο επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξύδι και οι ΑΝΕΛ θα μπούμε ισχυρότεροι και ο Αλέξης θα νικήσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος πρόκειται να δώσουν αμοιβαίες εξηγήσεις αναφορικά με τα σύννεφα που δημιουργήθηκαν στις σχέσεις τους τις τελευταίες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος δέχτηκε σφοδρά πυρά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι καλούσαν επί της ουσίας τον πρωθυπουργό να πάει σε οριστική ρήξη με τον υπουργό Άμυνας.

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρ ομαδόν» εναντίον Καμμένου

«Πυρ ομαδόν» κατά του Πάνου Καμμένου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Με… μπροστάρη τον Νίκο Φίλη, που χαρακτήρισε «καρικατούρα» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του κυβερνητικού τους εταίρου, δείχνοντας ότι το γυαλί πλέον έχει ραγίσει για τα καλά.

Ο Νίκος Φίλης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον εταίρο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο Πάνος Καμμενος είναι θέμα. «Ειναι στοιχείο απολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα. Ορθώς συνεργαστήκαμε με τον Καμμένο, ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασια -για συγκυριακούς λόγους, βεβαίως. Σήμερα εξαντλεί αυτήν τη δυναμική της αυτή η συνεργασία. Ο Καμμένος θεωρεί ότι θα παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί. Είναι καρικατούρα. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας, να μην υπάρξει παρεμπόδιση του έργου μας».

Χριστοδουλοπούλου: Τραυματική εμπειρία

Επικριτική εμφανίστηκε και η βουλευτής και πρώην υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Βγαίνουμε από μία τραυματική εμπειρία με τους ΑΝΕΛ και δεν έχουμε ένα κόμμα που να μπορούμε να πούμε την επομένη ότι θα κάνουμε κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε, δε, κομβικό το ζήτημα των συνεργασιών και τόνισε ότι «δεν πρέπει να μάθουμε με ποιον θα συνεργαστούμε το βράδυ των εκλογών όπως μάθαμε με τους ΑΝΕΛ».

Μάλιστα, κάλεσε τα όργανα του κόμματος να πουν τη γνώμη τους για το θέμα που έχει προκύψει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στο τέλος να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις.

Σάκης Παπαδόπουλος: Ζήτημα χοντροκομμένο

Από την πλευρά του, «βόμβες» εκτόξευσε και ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο (σ.σ.: του 2019) με τον Πάνο Καμμένο». Όπως είπε μεταξύ άλλων: «Με τον Πάνο Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβρη δεν μπορούμε, με την πολιτική των ΑΝΕΛ μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική συμμαχιών και με τον Σπύρο Δανέλλη και με τον Κώστα Κατσίκη. Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments