Πολιτική

Πάνος Καμμένος: Ο Τσίπρας ξέρει για το plan B, αλλά δεν το εγκρίνει

Πάνος Καμμένος: Ο Τσίπρας ξέρει για το plan B, αλλά δεν το εγκρίνει
Δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο Πάνος Καμμένος στην ΕΡΤ. Υποστήριξε πως ο Τσίπρας γνωρίζει για το plan B που υπάρχει όσον αφορά το Σκοπιανό, αλλά δεν το εγκρίνει.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε σήμερα, αναφερόμενος στο plan B για την ΠΓΔΜ που εξέφρασε στις ΗΠΑ, ότι το γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά δεν το εγκρίνει.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε:

«Την ξέρει την πρόταση μου ο πρωθυπουργός, αλλά δεν την έχει εγκρίνει. Θα ήταν μία εναλλακτική σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών δεν προχωρούσε. Εγώ έκανα μία προσωρινή λύση αν δεν βρεθεί λύση στο Σκοπιανό».

Παράλληλα ο κ. Καμμένος πρόσθεσε «πήγα ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όσον αφορά τα θέματα εθνικής άμυνας ήταν όλα συμφωνημένα. Αλλά ως κυβερνητικός εταίρος από τη στιγμή που αρνήθηκα τη συγκεκριμένη συμφωνία όπως ήμουν υποχρεωμένος κατέβασα μια πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τι πρόταση έχουν;».

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως με τον πρωθυπουργό υπάρχει συνεννόηση για τα θέματα άμυνας. «Δεν κάθεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κάνει πολεμικά σχέδια στο γραφείο του, όλα περνούν από το ΚΥΣΕΑ».

Οι συμφωνίες για τις βάσεις

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος μίλησε και για τις συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα δημιουργηθούν νέες βάσεις, απλώς στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιηθούν οι βάσεις από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο κ.Καμμένος είπε:

«Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε. Βρεθήκαμε μαζί για τρεις κοινούς σκοπούς:

  • Την έξοδο από τα μνημόνια
  • Την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής που κατάργησαν δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας
  • Την ανάπτυξη της χώρας

ποτέ δεν είπαμε πως ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ ταυτιστήκαμε πολιτικά. Συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης και δεν βρεθήκαμε μαζί για να του κρύψω τα υποβρύχια όπως ο Σαμαράς του Βενιζέλου, αλλά για να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Άκουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι βάσεις του θανάτου,. Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατηγικός εταίρος της χώρας. Είμαστε στο ΝΑΤΟ, άρα δεν μιλάμε για βάσεις που έρχονται να υποκαταστήσουν την εθνική κυριαρχία.

Στη Λάρισα βρίσκεται το ΑΤΑ και η 1η Στρατιά. Εκεί υπάρχουν ΝΑΤΟϊκές δομές. Σε αυτό το πλαίσιο θα φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ. Θα θέλαμε να είναι στη Σμύρνη; Δεν υπάρχει νέα βάση. Υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται βάση της νατοϊκής μας συμφωνία.

Στον Βόλο στα ελικόπτερα συνεκπαιδευόμαστε. Το να υπάρχουν και 350 οικογένειες που θα αφήσουν και πέντε δεκάρες στο Βόλο δεν είναι κακό, θα βοηθήσει την περιοχή. Στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα λιμάνι που θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορές στα Βαλκάνια. Θα προτιμούσαμε να γίνει η διευκόλυνση από την Βάρνα και να είναι η Βουλγαρία ο εταίρος των συμμάχων;

Στην Κάρπαθο το αεροδρόμιο έγινε με νατοϊκά χρήματα. Θα μπορούν να γίνουν προσγειώσεις όπως στο Κανάβεραλ».

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου σήμερα

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να συναντηθούν  σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών έχει πυροσβεστικό χαρακτήρα καθώς θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των συντονισμένων επιθέσεων κατά του υπουργού Άμυνας από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησαν από την περασμένη Τετάρτη όταν ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια των επαφών του στις ΗΠΑ αρχικά παρουσίασε το plan B για το Σκοπιανό και στη συνέχεια υποσχέθηκε αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεχόμενος έντονη κριτική από στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δηλώσεις Καμμένου, εμφανίζεται προσηλωμένος στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments