Μedia

ΕΡΤ διοίκηση: Ζητά παραιτήσεις ο Κρέτσος

ΕΡΤ διοίκηση: Ζητά παραιτήσεις ο Κρέτσος
ΕΡΤ διοίκηση: Τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου και του υπεύθυνου ραδιοφωνίας ζήτησε ο Λευτέρης Κρέτσος.

ΕΡΤ διοίκηση: Τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, Γιώργου Θαλασσινού, της ΕΡΤ, ζήτησε ο Λευτέρης Κρέτσος, υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης.

Ο κ Κρέτσος επικαλείται λόγους αναποτελεσματικής συνεργασίας των δύο στελεχών με την πολιτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση να υπάρξουν αλλαγές στην ΕΡΤ ελήφθη στη χθεσινή (01.11.2018) “μυστική” συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη συνεδρίαση ζητήθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον υφυπουργό Λευτέρη Κρέτσο και την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου να ενημερώσουν την Π.Γ. για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία είχε καταθέσει ο Βασίλης Κωστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Κωστόπουλος έκανε λόγο για υπονόμευση της ΕΡΤ εκ των έσω ενώ την ίδια ώρα ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ κατήγγειλαν τη διοίκηση της ΕΡΤ για εξοστρακισμούς ικανών, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και περιθωριοποίηση των δημοσιογράφων.

Ο κ. Κωστόπουλος είχε πει: «Τα καταφέραμε παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε καθημερινά. Απέναντι στην πολιτική του τίποτα που επάξια εκπροσωπούν οι επώνυμες καταγγελίες, εμείς προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη δημόσια τηλεόραση στο επίπεδο που θέλει ο λαός».

Ανακοίνωση από ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ κατα ΕΡΤ

Με σκληρή ανακοίνωση τα σωματεία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ επιτέθηκαν στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλο, για την τοποθέτηση μη δημοσιογράφων σε θέσεις προϊσταμένων των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ορίστηκαν επικεφαλής των σταθμών μουσικοί παραγωγοί, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι ακόμη και ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ οι επικεφαλής δημοσιογράφοι στο σύνολο των 19 σταθμών είναι μόλις πέντε.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία σημειώνουν ότι η διοίκηση της ΕΡΤ είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη με αυτές τις επιλογές που δεν διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την απόκρουση φαινομένων αδιαφάνειας.

Τονίζουν επίσης ότι με έωλες και σκιώδεις διαδικασίες, με «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών και –κυρίως- έλλειψη στρατηγικού οράματος για την ΕΡΤ, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα παραδοθεί σταδιακά στην απίσχνανση και τελικά απαξίωση του ρόλου της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments