Διεθνή

Sukhoi Superjet 100: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα (vid)

Sukhoi Superjet 100: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα (vid)
Σοκάρουν οι μαρτυρίες των επιζώντων του Sukhoi Superjet 100. "Το αεροπλάνο αναπήδησε πάνω στην πίστα σαν ακρίδα και έπιασε φωτιά". Κεραυνός η πιθανή αιτία της βλάβης στα όργανα του αεροσκάφους.

Η είδηση της πυρκαγιάς στο Sukhoi Superjet 100, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 41 ανθρώπους κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας. Εκεί για άγνωστο λόγο τυλίχθηκε στις φλόγες. Παρόλο που οι συνθήκες της τραγωδίας δεν έχουν γίνει γνωστές, οι επιβάτες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του. Γι’ αυτό και συνέβη αυτή η τραγωδία, σύμφωνα και με  εκπρόσωπο των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

«Ναι, αυτό συνέβη. Τουλάχιστον είδα μια λευκή λάμψη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Χλεμπούσκιν ένας εκ των επιζώντων, σύμφωνα με με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. «Απογειωνόμασταν και το αεροσκάφος επλήγη από τον κεραυνό. Η προσγείωση ήταν δύσκολη, σχεδόν λιποθυμήσαμε από τον φόβο. Το αεροπλάνο αναπήδησε πάνω στην πίστα σαν ακρίδα και έπιασε φωτιά στο έδαφος», είπε ένας άλλος επιβάτης, ο Πιοτρ Εγκόροφ στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

Ταυτόχρονα, το βίντεο από την καμπίνα των επιβατών από τη στιγμή της αναγκαστική προσγείωσης προκαλεί ανατριχίλα. Στο βίντεο μπορεί κανείς να διακρίνει τις δραματικές στιγμές και τον τρόμο που βίωσαν όσοι βρίσκονταν μέσα στο αεροσκάφος. Το αεροπλάνο, που αποκαλείται και superjet, αναπηδά αρκετές φορές στον διάδρομο. Παράλληλα, διακρίνεται ξεκάθαρα η φωτιά που έχει αρπάξει το φτερό. Όλα αυτά συνέβησαν λίγο πριν τη μεγάλη έκρηξη, που τύλιξε σχεδόν ολόκληρο το αεροσκάφος στις φλόγες.

Ένας άντρας σε κρίσιμη κατάσταση – Αμερικάνος ένας εκ των νεκρών 

«Τέσσερις ασθενείς νοσηλεύθηκαν χθες. Τρεις βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν τις αισθήσεις τους και αναπνέουν χωρίς βοήθεια», δήλωσε δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ο διευθυντής του νοσοκομείου Αμιράν Ρεβισβίλι. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ένας ακόμη τραυματίας 51 ετών βρίσκεται σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με πηγή του δημοσίου ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, ένας εκ των νεκρών είναι Αμερικανός πολίτης.

Ερευνούν τα «μαύρα κουτιά» για τα αίτια της τραγωδίας

Όπως αναφέρουν πηγές από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης,  τις οποίες επικαλούνται τα ρώσικα Μέσα, τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας κι έχουν ήδη παραδοθεί στους ερευνητές. Η εναέρια κυκλοφορία, όπως μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση,  επαναλήφθηκε ομαλά σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Ρωσίας, ένα από τα κεντρικά αεροδρόμια της Μόσχας.

Ήδη, έχει αρχίσει έρευνα για πιθανές παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας του αεροδρομίου, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων,σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, τον Ντμίτρι Πεσκόφ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments