Οικονομία

13η σύνταξη: Πότε θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

13η σύνταξη: Πότε θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους
13η σύνταξη: Ανακοινώθηκε πότε πληρώνεται. Θα είναι ακατάσχετη και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Από τη 13η σύνταξη αφορά όλους τους συνταξιούχους και συγκεκριμένα θα ωφεληθούν περίπου 2.523.038 συνταξιούχοι. Το μέτρο θα νομοθετηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα,όπως αν΄φερε η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, «θα το νομοθετήσουμε με τρόπο ώστε κάθε επόμενη χρονιά να υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον έχουμε ακόμη περισσότερη δημοσιονομική ευχέρεια, αυτό να βελτιώνεται και να αυξάνεται».

«Αυτή η πρωτοβουλία ολοκληρώνει μία συνολική προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2015, προκειμένου να στηρίξουμε τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους και να αντιστρέψουμε την εικόνα κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος, που μας παραδόθηκε» σχολίασε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας. Η χορήγηση της 13ης σύνταξης αφορά όλους τους συνταξιούχους της χώρας (ωφελούμενοι 2.523.038 συνταξιούχοι) και θα έχει αναδιανεμητική αρχιτεκτονική, ανέφερε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ανακοίνωσε την Παρασκευή (10/5/19) ότι η 13η σύνταξη θα καταβληθεί στους δικαιούχους στις 20 Μαΐου. Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι η 13η σύνταξη δεν θα κατάσχεται και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη με την πρόβλεψη να καταβληθούν τυχόν διαφορές, μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου

  • Οι πληρωμές των συνταξιούχων θα γίνουν από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου 2019.
  • Το Δημόσιο θα καταβάλει τη σύνταξη Ιουνίου την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλειτη σύνταξη Ιουνίου την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.
  • Το ΝΑΤ θα καταβάλειτη σύνταξη Ιουνίου την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τη σύνταξη Ιουνίου την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλειτη σύνταξη Ιουνίου την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.
  • Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις Ιουνίου την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.
  • Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις Ιουνίου την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments