Πολιτική

Κουτσούκος: “Η κυβέρνηση πρώτα τα παντελόνιασε από φόρους και τώρα τα μοιράζει”

Κουτσούκος: “Η κυβέρνηση πρώτα τα παντελόνιασε από φόρους και τώρα τα μοιράζει”
Ο Γιάννης Κουτσούκος επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για παντελόνιασμα χρημάτων από φόρους, που δίνονται τώρα ως επίδομα.

Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Κουτσούκος. Έκανε λόγο για απόθεμα που έχει βάλει στην τσέπη η κυβέρνηση και τώρα το μοιράζει. Παράλληλα, τόνισε ότι το κόμμα του έχει ήδη έτοιμη πολιτική πρόταση σε αντίθεση με το κυβερνών κόμμα. Ο κ. Κουτσούκος μίλησε και για τη 13η σύνταξη, σημειώνοντας πως αν ισχύσει το αφορολόγητο, θα αφαιρεθούν η 11η και η 12η από τους συνταξιούχους.

«Αποδεικνύεται σήμερα -και με βάση τα προνομοθετημένα πλεονάσματα, τα οποία θα βγουν με αφαίμαξη από την οικονομία- ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στην τσέπη 31 δισ. απόθεμα. Τα παντελόνιασε που λέει ο λαός και τώρα τα μοιράζει», σχολίασε για τα μέτρα της κυβέρνησης ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Κουτσούκος. «Και δεν φτάνει που τα προεισπράξατε, βάζετε και ένα κομμάτι 5,5 δισεκατομμύρια ενέχυρο, για να εξοικονομήσετε δημοσιονομικό χώρο και να εφαρμόσετε πολιτική πλεονάσματος 2,5%», είπε ο κ. Κουτσούκος για το πλεόνασμα 2,5% με τον ειδικό λογαριασμό.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στα υπουργικά έδρανα τονίζοντας: «Δηλαδή, φαλκιδεύετε ουσιαστικά τη δυνατότητα της επόμενης κυβέρνησης, που εμείς προσδοκούμε να είναι κυβέρνηση ευρείας εθνικής συνεννόησης να διαπραγματευτεί τα δεσμά της χώρας». «Τα 5,5 δισ. που βάζετε ενέχυρο τα έχετε προεισπράξει και άρα είναι λιτότητα που την πλήρωσε ο κόσμος. Γι΄αυτό σας λέμε ότι κάνετε τους τζάμπα μάγκες ενεχυριάζοντας φόρους και εισφορές», είπε επίσης ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Έχουμε καθαρή πολιτική πρόταση, εσείς με ποιους είστε στην Ευρώπη

Παράλληλα, κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε και στα σχόλια του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Πέδρο Σάντσεθ και το ΚΙΝΑΛ «Μας είπατε κύριε υπουργέ ότι εμείς, σε αντίθεση με τον τρόπο που έπραξε ο Πέδρο Σάντσεθ, διώξαμε το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ για να συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Εμείς δεν δώσαμε στον κ. Θεοχαρόπουλο τη θέση που μας ζητούσε, την οποία του δώσατε εσείς. Εμείς είμαστε οι σύμμαχοι του Πέδρο Σάντσεθ. Εσείς είστε οι σύμμαχοι του Ιγκλέσιας», είπε ο κ. Κουτσούκος. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών πρόσθεσε : «Εμείς πήγαμε στη Μαδρίτη και υπογράψαμε τη διακήρυξη για να σταματήσει η λιτότητα και έχουμε καθαρή πολιτική πρόταση. Εσείς να μας πείτε με ποιους είστε στην Ευρώπη».

Ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στην τροπολογία για τη 13η σύνταξη. «Δεν είναι ούτε μισή σύνταξη αυτό που δίνει. Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση αφαίρεσε τη 12η σύνταξη και, αν ισχύσει το αφορολόγητο, θα αφαιρέσει και την 11η σύνταξη»,είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούκος. Αναφερόμενος στη ρύθμιση των 120 δόσεων είπε ότι υπολείπεται της πρότασης του ΚΙΝΑΛ. «Χρειάζεται βελτίωση για να έχει αποτέλεσμα. Εμείς όμως έχουμε πει πως ακόμα και ένα ευρώ να ωφεληθεί κάποιος, θα το ψηφίζουμε. Όμως οι ρυθμίσεις είναι πολύ κατώτερες των περιστάσεων», είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments