Καιρός

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Έντονα φαινόμενα στην Αθήνα

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Έντονα φαινόμενα στην Αθήνα
Δεν λέει να ηρεμήσει ο καιρός, καθώς η κακοκαιρία στην Ελλάδα θα συνεχιστεί με βροχές και καταιγίδες. Έντονα τα καιρικά φαινόμενα στη Νότια Αττική.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε ήδη φτάσει στα μέσα Ιουνίου, ο καιρός δεν δείχνει να… συμβαδίζει και πολύ με την εποχή. Για ακόμα μια ημέρα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη χώρα, με τον νομό Αττικής να είναι μια από τις περιοχές που θα χτυπηθούν. Η κακοκαιρία θα χτυπήσει και την πόλη της Αθήνας (κυρίως τα νότια τμήματα), όπου μάλιστα τα φαινόμενα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι έντονα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ένα «μπαράζ» τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων εν μέσω καλοκαιριού έχει σημειωθεί στη χώρα μας, καθώς η Τρίτη θα είναι η δέκατη κατά σειρά βροχερή μέρα. Σήμερα αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά, σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (κεντρικά, ανατολικά και βόρεια) και κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται και πάλι και από χαλαζοπτώσεις (ενδεχομένως τοπικά με χαλάζι μέτριου μεγέθους), τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου όμως θα διατηρήσουν τον έντονο χαρακτήρα τους.

Αστεροσκοπείο: Περισσότεροι από 4.200 κεραυνοί έπεσαν χθες

Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) «ΖΕΥΣ» κατέγραψε μέχρι χθες το βράδυ περισσότερους από 4.200 κεραυνούς. Στις περιοχές που επηρεάστηκαν κατ’ εξοχήν, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του ΕΑΑ, συμπεριλαμβάνονται τα νότια τμήματα του Υμηττού και τα νότια παράλια της Αττικής, με έμφαση στην περιοχή της Βάρης, όπου έπεσαν 39 χιλιοστά βροχής, η δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα νερού πανελλαδικά μετά τα Λυκόχια Αρκαδίας (42 χιλιοστά).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας