Τεχνολογία

Facebook: «Έπεσε» και πάλι το γνωστό Social media – Παρέσυρε και το Instagram

Facebook: «Έπεσε» και πάλι το γνωστό Social media – Παρέσυρε και το Instagram
Facebook: Αρκετοί χρήστες του γνωστού Social Media αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον λογαριασμό τους. Επηρεάστηκε και το Instagram.

Facebook: Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από το μεγάλο μπλακ άουτ που έπαθε το γνωστό Socia Media. Σήμερα 17/7 το Facebook αντιμετώπισε και πάλι προβλήματα. Συγκεκριμένα αρκετοί χρήστες έκαναν παράπονα ότι δεν μπορούσαν να μπουν στην σελίδα τους. Αντί για το προφίλ τους έβλεπαν μια λευκή σελίδα. Το πρόβλημα αφορά Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία.

Παρά το γεγονός πως αρκετός κόσμος έκανε παράπονα υπήρχαν αναφορές πως στα κινητά και τα tablets τα πρόβλημα δεν είχε παρουσιαστεί. Φυσικά, η…μπάλα πήρε και τα άλλα κοινωνικά δίχτυα που ανήκουν στην οικογένεια του Facebook. Στο Instagram δεν ανανεώνεται το timeline σε πολλούς χρήστες και επίσης δεν εμφανίζονται φωτογραφίες και βίντεο.

Αυτή ήταν η εικόνα όσον ήθελαν να μπουν στο Instagram και το Facebook

Facebook: Αποθαρρυντικά τα μηνύματα για το κρυπτονόμισμα

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνθήκες δεν είναι ώριμες προκειμένου να προχωρήσει η Facebook με τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει το ψηφιακό της νόμισμα Libra, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) συγκεντρώθηκαν έξω από το Παρίσι για μια συνεδρίαση που επικεντρώνεται στην ισχύ που έχουν οι κολοσσοί του τεχνολογικού κλάδου.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Facebook ότι σχεδιάζει να λανσάρει ένα ψηφιακό νόμισμα προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις από ρυθμιστικούς φορείς, κεντρικούς τραπεζίτες και κυβερνήσεις που επιμένουν ότι πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και να διασφαλίσει την ασφάλεια των συναλλαγών και των δεδομένων των χρηστών. Ωστόσο, υπάρχουν και βαθύτερες ανησυχίες ότι η αυξανόμενη δύναμη των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών ολοένα και περισσότερο προσεγγίζει τομείς ιπου ανήκουν στις κυβερνήσεις, όπως η έκδοση νομισμάτων.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε να έχουμε νομίσματα συναλλαγών με την ίδια ισχύ και τον ίδιο ρόλο όπως τα νομίσματα των κρατών», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ σε δημοσιογράφους. «Υπάρχει μια ανάγκη για ρυθμιστικό πλαίσιο, υπάρχει ανάγκη για ισχυρές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις για αυτό το σχέδιο και προς το παρόν δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις από το σχέδιο Libra», πρόσθεσε.

Η Γαλλία, που προεδρεύει της Ομάδας των 7 ανεπτυγμένων οικονομιών φέτος, έχει ζητήσει από τον Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράεπζας, να συστήσει μια ομάδα δράσης της G7 προκειμένου να εξετάσει τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Libra. Ο Κερέ αναμένεται να παρουσιάσει μια προκαταρκτική μελέτη στους υπουργούς και τους κεντρικούς τραπεζίτες κατά τη συνεδρίαση στη γραφική πόλη του Σαντιγί, βόρεια του Παρισιού.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Χαρουχίκο Κουρόντα δήλωσε ότι η ομάδα δράσης είναι πιθανόν να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου σε κάτι που θα περιλαμβάνει ένα ευρύτερο φάσμα ρυθμιστικών αρχών, πέραν των χωρών της G7, δεδομένου του τεράστιου αντίκτυπου που θα μπορούσε να έχει στην παγκόσμια οικονομία το Libra. «Εάν στόχος είναι να χρησιμοποιείται παγκοσμίως το Libra, οι χώρες πρέπει να επιδιώξουν μια διεθνώς συντονισμένη απάντηση», δήλωσε ο Κουρόντα. «Δεν είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί μόνο μεταξύ των κεντρικών τραπεζών της G7».

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 ανησυχούν επίσης για το ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος φορολόγησης των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών, με τη Γαλλία να θέλει να χρησιμοποιήσει την προεδρία της κατά τη διήμερη συνεδρίαση, για να πετύχει ευρεία συναίνεση προκειμένου να διασφαλιστεί μία ελάχιστη φορολόγηση των επιχειρήσεων.

Αν και μια συμφωνία της G7 θα μπορούσε να δώσει μια μεγαλύτερη ώθηση στο θέμα αυτό, είναι πιθανόν να αποδειχθεί δύσκολη μια συμφωνία μεταξύ των υπουργών της G7 για έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή ή ένα εύρος συντελεστών καθώς η Βρετανία και ο Καναδάς έχουν εκφράσει επιφυλάξεις, δήλωσε την Παρασκευή πηγή από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

«Εάν δεν συμφωνήσουμε σε επίπεδο G7 στις γενικές αρχές της φορολόγησης των ‘ψηφιακών’ εταιριών σήμερα ή αύριο, τότε ειλικρινά θα είναι περίπλοκο να βρεθεί συμφωνία μεταξύ των 129 χωρών στον ΟΟΣΑ (Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης)», δήλωσε ο Λεμέρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης