Ελλάδα

Λέκκας στο Pagenews.gr: «Οι πολίτες να μη δίνουν σημασία σε φημολογίες – Χρειάζεται ψυχραιμία»

Λέκκας στο Pagenews.gr: «Οι πολίτες να μη δίνουν σημασία σε φημολογίες – Χρειάζεται ψυχραιμία»
Ο Ευθύμης Λέκκας μίλησε στο Pagenews.gr αναφέροντας ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο κόσμος δεν πρέπει να δίνει βάση σε φημολογίες. Τι είπε για την εξέλιξη του φαινομένου.

Ο καθηγητής σεισμολογίας, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε στο Pagenews.gr με αφορμή τον σεισμό 5.1 ρίχτερ που έγινε χθες στη χώρα μας. Αναφέρθηκε στο πως πρέπει να αντιδρούν οι πολίτες ενώ κάλεσε άπαντες να μένουν ψύχραιμοι, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα. «Θα μπορούσε να είναι μία πολύ μεγάλη άσκηση πεδίου που εστέφθη με επιτυχία» δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας σχετικά με την ετοιμότητα της Πολιτείας στο σεισμό.

Αναλυτικά όσα είπε στο Pagenews.gr:

Αρχικά μίλησε για την ετοιμότητα της Πολιτείας λέγοντας: «Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε έγκαιρα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία πολύ μεγάλη άσκηση πεδίου που εστέφθη με επιτυχία». Στη συνέχεια ανέφερε: «Είναι σημαντικό ότι ο αντισεισμικός μηχανισμός στην Ελλάδα είναι πολύ καλός. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δεν υπήρξαν περαιτέρω προβλήματα Ο δομημένος ιστός της Αττικής και της Ελλάδας γενικότερα είναι ανθεκτικός σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.  Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της χώρας, οι οποίες χτίστηκαν από το 1999 και μετά έχουν μεγάλες αντοχές, λόγω αντισεισμικού σχεδιασμού που έχει θεσπιστεί».

Ταυτόχρονα πρόσθεσε για την εκτόνωση του φαινομένου: «Η μετασεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά. Η εκτόνωση του φαινομένου μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες έως και μερικές εβδομάδες. Παρακολουθούμε από κοντά το φαινόμενο και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά»

Τέλος δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα στους πολίτες: «Η ψυχραιμία είναι καλύτερη πρόληψη για την αποφυγή τραυματισμών. Η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα και πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν πώς να αντιδρούν.

Το βασικό είναι να μην πανικοβάλλονται. Δεν πρέπει να μετακινούμαστε κατά τη διάρκεια του σεισμού, αλλά αφού καταλάβουμε ότι το φαινόμενο έχει ολοκληρωθεί . Να μην καταφεύγουμε σε πεζοδρόμια και σε προσόψεις κτιρίων, μιας και κινδυνεύουμε από πτώσεις επικρεμάμενων τεμαχών, ή θραύσεις υαλοπινάκων.  Οι πολίτες δεν πρέπει να δίνουν βάση σε φημολογίες που κυκλοφορούν, αλλά μόνο στις ανακοινώσεις των επίσημων φορέων του Κράτους. Επαναλαμβάνω ότι η Πολιτεία αντέδρασε ακαριαία και συντεταγμένα»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments