Πολιτική

Πάνος Σκουρλέτης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να πάρει στροφή προς την Κεντροαριστερά”

Πάνος Σκουρλέτης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να πάρει στροφή προς την Κεντροαριστερά”
Πάνος Σκουρλέτης: Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε την άποψή του για τη μορφή που θα πρέπει να έχει το κόμμα από εδώ και στο εξής, αφήνοντας στην άκρη τα σενάρια περί μετατροπής του σε δύναμη της Κεντροαριστεράς.

Πάνος Σκουρλέτης: Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα δεν θα πρέπει να πιάσει “πόστο” στην Κεντροαριστερά, αλλά να διαμορφώσει τους όρους μιας νέας “πληθυντικής” (όπως τη χαρακτήρισε) αριστεράς, η οποία θα αναδεικνύει την ταυτότητά της: “Πάμε να διαμορφώσουμε τους όρους μιας νέας πληθυντικής Αριστεράς της εποχής μας, που πέρα από το θέμα της αντικαπιταλιστικής προοπτικής θα πρέπει να αναδεικνύει στην ταυτότητα της, την αυταξία της δημοκρατίας και τη συνεχή πάλη για την διεύρυνσή της σε όλα τα πεδία της κοινωνικής και πολιτικής ζωής”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χωρά στην Κεντροαριστερά: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να γίνει ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς, αλλά το να διαμορφώσει ένα πλαίσιο μέσα από το οποίο θα μπορούν να εκφραστούν άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται π.χ. ως κεντροαριστεροί ή σοσιαλδημοκράτες ή δεν ξέρω τι άλλο, είναι καλό. Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφύγει τη σοσιαλδημοκρατικοποίηση, όταν μάλιστα ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας σχεδόν σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται σε μια βαθιά κρίση προσανατολισμού και στρατηγικής”.

Έπειτα, ανέδειξε την ανάγκη άσκησης μιας δυναμικής αντιπολίτευσης από το κόμμα, η οποία δεν θα πλησιάσει: “τη γοητεία μιας εκ του ασφαλούς αντιπολίτευσης που θα είναι ισοπεδωτική, λαϊκιστική και που δεν θα έχει στοιχεία μιας ενιαίας προγραμματικής πρότασης. θα πρέπει να καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην επιρροή του στην κεντρική πολιτική σκηνή σε σχέση με την απουσία του από επιμέρους κοινωνικούς χώρους (σωματεία, συνδικάτα, τοπική αυτοδιοίκηση). Μαζικό κόμμα σημαίνει πρώτα απ’ όλα παρουσία στους μαζικούς χώρους».

Η αύξηση των μελών και το συμπέρασμα από το 31.5%

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει,”έδειξε ότι, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να κάνει υπερβάσεις. ‘Αρα ο κίνδυνος του κόμματος-σκαντζόχοιρος, δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ“. Αναφέρει ότι προεκλογικά και μετά τις εκλογές “έχουμε μια αισθητή αύξηση των οργανωμένων μελών μας σε όλη τη χώρα” και πως από κει και πέρα αρχίζουν τα πολιτικά και ποιοτικά ερωτήματα, δηλαδή τι κάνει σήμερα ένα μέλος στο κόμμα.

Όσο για το ποσοστό (31.5%) που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, για τον Πάνο Σκουρλέτη φαίνεται ότι: “έχει εμπεδωθεί η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος, ότι αυτή η σχέση θα πρέπει να αποκτήσει και οργανικά χαρακτηριστικά και μεγαλύτερους πολιτικούς δεσμούς. Αυτό θα γίνει μέσα από κοινωνικούς αγώνες και μέσα στους κοινωνικούς χώρους”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments