Πολιτική

Βασιλική Θάνου: “Είμαι έκπτωτη πρόεδρος – Θα περιμένω τη Δικαιοσύνη”

Βασιλική Θάνου: “Είμαι έκπτωτη πρόεδρος – Θα περιμένω τη Δικαιοσύνη”
Βασιλική Θάνου: Νέα τοποθέτηση από την έκπτωτη επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού. "Θα περιμένω την απόφαση της δικαιοσύνης", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βασιλική Θάνου: Νέα τοποθέτηση από την πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία έκανε ξανά λόγο για την απομάκρυνσή της από το συγκεκριμένο πόστο. Συγκεκριμένα, η κ. Θάνου τόνισε ότι είναι “έκπτωτη πρόεδρος”, υπογραμμίζοντας  το ότι περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης για την “παράνομη απομάκρυνσή” της. Όσο για την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επιστολή της, η Βασιλική Θάνου υπογράμμισε ότι είναι μια πρώτη απάντηση που κρατά ίσες αποστάσεις κι ότι η επιστολή της έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες οι οποίες θα απαντήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, αυτό της Ουγγαρίας, περίπτωση στην οποία η ΕΕ έκρινε παράνομη την απόφαση της ουγγρικής Κυβέρνησης.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη, τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε κομματικό πρόσωπο κι αυτό το απέδειξε κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης θητείας της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Θεωρεί δε ότι ο μόνος λόγος για την απομάκρυνση της είναι ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση και καταλόγισε την έντονη κριτική που δέχεται στην εμπάθεια που τρέφουν στο πρόσωπο της κάποιοι κύκλοι της Δικαιοσύνης.

Διαβεβαίωσε δε ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με τη νέα Κυβέρνηση, καθώς τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά κι όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες τους. Ερωτηθείσα για την φράση που της αποδίδεται ότι μετά τον διορισμό της δήλωσε ότι «τώρα δεν μπορεί να με κουνήσει κανείς», απάντησε ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των λεγομένων της κι ότι αυτό που στην πραγματικότητα είπε είναι ότι «με βάση το νόμο κανείς πλέον δεν μπορεί να με εκδιώξει από τη θέση μου».

Η ανακοίνωση για την παύση των καθηκόντων της Βασιλικής Θάνου

«Εξεδόθησαν σήμερα (σ.σ 12/8) από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι διαπιστωτικές πράξεις για την αυτοδίκαιη έκπτωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 12 του Ν. 3959/2011, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 101 του Ν. 4623/2019 και ισχύει, -της Προέδρου κ. Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου, -της Αντιπροέδρου κ. Άννας Νάκου -και των Εισηγητών – τακτικών Μελών κ. Ιωάννη Παύλοβιτς και κ. Νικολάου Ζευγώλη. Η ως άνω έκπτωση επέρχεται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του Ν. 4623/2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από την 9-8-2019».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments