Πολιτική

Γιώργος Κατρούγκαλος: “Σαφής η πρόθεση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος”

Γιώργος Κατρούγκαλος: “Σαφής η πρόθεση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος”
Γιώργος Κατρούγκαλος: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε στη Νέα Δημοκρατία προθέσεις αλλοίωσης του εκλογικού σώματος, σχετικά με την ψήφο των απόδημων Ελλήνων. Τι είπε για τις αλλαγές στον νόμο που θέσπισε αλλά και για την υπόθεση Novartis.

Γιώργος Κατρούγκαλος: “Πρόθεση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος”, βλέπει στη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις δηλώσεις που παραχώρησε στη Real News. Παράλληλα, πρόσθεσε για το θέμα των απόδημων πως είναι: “Τερατώδης και η δημαγωγία ως προς την ψήφο των αποδήμων: Εάν τα βρίσκουν τώρα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, δεν πρέπει να απαντήσουν γιατί επί σαράντα χρόνια δεν ρύθμισαν το θέμα;

Εμείς και σχετική πρόταση στην αναθεώρηση καταθέσαμε και ανάλογη πρόταση νόμου που κατοχυρώνει πλήρως το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων, με ανάλογο τρόπο με αυτόν που έχουν υιοθετήσει χώρες με όμοιο προφίλ διασποράς, όπως η Πορτογαλία και η Ιταλία. Η ΝΔ, αντιθέτως, φαίνεται να έχει μια σαφή πρόθεση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος”.

Ο κ. Κατρούγκαλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της έναντι της Τουρκίας και τόνισε πως «είναι μεγάλο σφάλμα να αποφεύγει ο κ. Μητσοτάκης να θέσει καν το ζήτημα των παραβιάσεων στο Αιγαίο, με την ελπίδα ότι έτσι θα κατευνάσει τον Πρόεδρο Ερντογάν για να συγκρατήσει τις προσφυγικές ροές».

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις και τον λεγόμενο «νόμο Κατρούγκαλου», ο πρώην υπουργός Εργασίας τάχθηκε υπέρ της αύξησης των ποσοστών αναπλήρωσης για όσους έχουν πολλά χρόνια ασφάλισης, όμως «χωρίς να θιγεί η σύνταξη των υπολοίπων».

Για τις εξελίξεις στη Βουλή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία  ότι «επιδιώκοντας πάση θυσία να τοποθετηθεί στο πολύ υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis, προσπάθησε να κατασκευάσει έναν προφανή αντιπερισπασμό, με ακόμη πιο πρόδηλα χαρακτηριστικά ρεβανσισμού».

Ερωτηθείς, τέλος, για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως θα πρέπει να γίνει ένα κόμμα «ακόμη πιο δημοκρατικό, νεανικό και μαζικό», διευκρινίζοντας ότι «αυτό συνεπάγεται ποιοτικό μετασχηματισμό, όχι απλώς περισσότερα μέλη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments