Τεχνολογία

Απαγορεύτηκαν τα MacBook Pro σε πτήσεις – Κίνδυνος να πάρουν φωτιά

Απαγορεύτηκαν τα MacBook Pro σε πτήσεις – Κίνδυνος να πάρουν φωτιά
Ένα πρόβλημα με την μπαταρία ενός συγκεκριμένου μοντέλου έχει αναγκάσει την εταιρία να προχωρήσει σε ανακλήσεις.

Ακατάλληλα έκρινε κάποια MacBook Pro η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στους επιβάτες αεροσκαφών να έχουν μαζί τους στις πτήσεις ορισμένα μοντέλα MacBook Pro. Από την πλευρά της και η ίδια η Apple έχει ανακαλέσει ορισμένες παρτίδες διότι οι μπαταρίες τους υπάρχει κίνδυνος να πάρουν φωτιά υπό κάποιες συνθήκες.

«Η FAA είναι ενήμερη για την ανάκληση των μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε ορισμένους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro της Apple», ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας και πρόσθεσε πως έχουν ήδη ενημερωθεί «οι αερομεταφορείς για την ανάκληση».

Τον περασμένο Ιούνιο η Apple ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει περιορισμένο αριθμό MacBook Proμε οθόνη 15 ιντσών, διότι οι μπαταρίες τους ενδέχεται να υπερθερμανθούν. Διευκρίνισε ότι πρόκειται για μονάδες που ανήκουν σε πατρίδες που πωλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως τον Φεβρουάριο του 2017.  Η Apple δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε από το Reuters να σχολιάσει την απαγόρευση από την FAA για τα συγκεκριμένα μοντέλα MacBook Pro.

iPhone: Χρήστης μήνυσε την Apple θεωρώντας ότι τον έκανε ομοφυλόφιλο

Μία ιστορία που σίγουρα μπαίνει στην κατηγορία των πιο παράξενων της χρονιάς, μας έρχεται από τη Ρωσία. Συγκεκριμένα, ένας χρήστης iPhone αποφάσισε να μηνύσει την Apple, υποστηρίζοντας ότι μία εφαρμογή που κατέβασε στο κινητό του, τον οδήγησε ώστε να αλλάξει ερωτικό προσανατολισμό, μετατρέποντάς τον σε ομοφυλόφιλο. Μάλιστα, επιδιώκει να πάρει περίπου 13,000 ευρώ (1 εκατομμύριο ρούβλια) ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το φύλλο των Times της Μόσχας.

Ο Ρώσος συμμετείχε στην «κλίκα» μιας εφαρμογής κρυπτονομισμάτων. Στην καταγγελία του αναφέρει ότι έλαβε πριν από δύο χρόνια 69 GayCoins από έναν άγνωστο αποστολέα, ο οποίος επεδίωξε να επικοινωνήσει μαζί του, στέλνοντάς του το εξής μήνυμα: «Δεν κρίνουμε χωρίς να προσπαθούμε». Ο Ρώσος ενάγων ανέφερε μεταξύ άλλων στην καταγγελία του ότι: «Νόμιζα πως μπορώ να κρίνω κάτι δίχως να προχωρήσω στη δοκιμή του», αλλά λόγω του συγκεκριμένου μηνύματος, άρχισε να συνάπτει σχέσεις με το ίδιο φύλο, σύμφωνα πάντα με τα όσα τόνισε.

«Έχω πλέον σχέση με άνδρα και δεν μπορώ να βρω έναν τρόπο για να το αποκαλύψω και να το εξηγήσω στους γονείς μου. Η ζωή μου έχει αλλάξει προς το χειρότερο από τη στιγμή που έλαβα αυτό το μήνυμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ραζουμίλοφ, ο οποίος προχώρησε σε μήνυση κατά της Apple, κατηγορώντας τον επιχειρηματικό κολοσσό για το γεγονός πως τον έχει «ωθήσει προς την ομοφυλοφιλία και προκαλέσει ηθική ταλαιπωρία και ψυχικές βλάβες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments