Ελλάδα

Συντάξεις χηρείας: Αλαλούμ με τον επανυπολογισμό των συντάξεων – Λάθη σε 20.000 δικαιούχους

Συντάξεις χηρείας: Αλαλούμ με τον επανυπολογισμό των συντάξεων – Λάθη σε 20.000 δικαιούχους
Συντάξεις χηρείας: Ο λάθος επανυπολογισμός από πλευράς ΕΦΚΑ είχε ως αποτέλεσμα 20.000 συνταξιούχοι να παίρνουν μεγαλύτερη σύνταξη από αυτή που κανονικά δικαιούνται.

Συντάξεις χηρείας: Ένα νέο αλαλούμ στις συντάξεις χηρείας μαρτυρά το αποκλειστικό έγγραφο που παρουσίασε σήμερα το δελτίο ειδήσεων του Open και ο Θοδωρής Βγενής. Πρόκειται για υπηρεσιακό έγγραφο που εστάλη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, δηλαδή στους Γιάννη Βρούτση και Νότη Μηταράκη, στις 30 Ιουλίου του 2019, από την προηγούμενη ηγεσία του Επικουρικού Ταμείο.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, χιλιάδες επικουρικές συντάξεις χηρείας του ΙΚΑ επανυπολογίστηκαν με λάθος τρόπο από τον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να λαμβάνουν μέχρι και σήμερα παραπάνω χρήματα από αυτά που δικαιούνται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του Open μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί λάθη σε 20.000 συντάξεις. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν από 30- 40 ευρώ τον μήνα σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστρέψει ένας συνταξιούχος από τον Δεκέμβριο του 2018, οπότε και εντοπίστηκε το πρόβλημα, έως τον Νοέμβριο του 2019 ανέρχεται σε έως 480 ευρώ. Για να λυθεί το θέμα θα πρέπει να γίνει εκ νέου επανυπολογισμός με τον σωστό τρόπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments