Πολιτική

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που μπορούν να επιλέξουν οι βουλευτές μέσω leasing

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που μπορούν να επιλέξουν οι βουλευτές μέσω leasing
Βγήκε απόφαση που ορίζει τους επιτρεπόμενους τύπους leasing στα βουλευτικά οχήματα. "Προωθείται" η λύση των ηλεκτρικών μοντέλων.

Τους τύπους αυτοκινήτων που θα εκμισθώσει η Βουλή για την επόμενη τετραετία δημοσίευσε η Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Φέτος, όμως, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια στην απόφαση ξεκαθαρίζεται ότι οι βουλευτές Βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας όσο και οι των υπολοίπων περιφερειών της χώρας και των Ελλήνων Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορούν να αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο και μάλιστα με μηνιαίο μίσθωμα υψηλότερο ή ίσο με το αντίστοιχο των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το μηνιαίο μίσθωμα για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως και 1.600 κ.εκ. είναι 450 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για τους Βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας ενώ για τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές ο κυβισμός των κινητήρων ανεβαίνει στα 1.800 κ.εκ. και το μηνιαίο μίσθωμα στα 765 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Την εξαίρεση και για τις δύο κατηγορίες αποτελούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι βουλευτές μπορούν να τα αποκτήσουν δικαιολογώντας το υψηλό μίσθωμα που ανέρχεται σε 765 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Στους βουλευτές, σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται να παραγγείλουν cabrio αυτοκίνητα ενώ επιτρέπονται όλοι οι υπόλοιποι τύποι όπως sedan, hatchback και SUV με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς. Η μίσθωση των οχημάτων θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2024.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments