Κόσμος

Αυστραλία: Θα θανατώσουν πάνω από 10.000 καμήλες γιατί πίνουν πολύ νερό

Αυστραλία: Θα θανατώσουν πάνω από 10.000 καμήλες γιατί πίνουν πολύ νερό
Αυστραλία: Η επιχείρηση θανάτωσης των ζώων θα διαρκέσει πέντε μέρες.

Αυστραλία: Την ώρα που η χώρα βιώνει μια ασύλληπτη τραγωδία με τις φωτιές να έχουν κατακάψει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας και δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, έρχεται στην επιφάνεια μια είδηση από τον διεθνή τύπου που επικαλούνται την εφημερίδα The Australian, ότι πάνω από 10.000 καμήλες αναμένεται να θανατωθούν επειδή …πίνουν πολύ νερό. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν σε μία προσπάθεια ελέγχου του πληθυσμού τους στην Αυστραλία που υποφέρει από τις φωτιές και από ξηρασία.

Πότε ξεκινάει η μαζική θανάτωση

Η επιχείρηση για τη μαζική θανάτωση των ζώων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου μετά από εντολή των ιθαγενών ηγετών της περιοχής Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara. Την επιχείρηση έχουν έχουν αναλάβει επαγγελματίες σκοπευτές οι οποίοι θα πυροβολήσουν τα ζώα από ελικόπτερα. Οι καμήλες είναι γνωστές για την αντοχή τους σε συνθήκες ερήμου, αλλά και την ανάγκη τους για πολύ νερό, το οποίο παίρνουν από το λίπος που έχουν αποθηκευμένο στις καμπούρες τους.

Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για εισβολές των θηλαστικών που αναζητούν στις περιουσίες τους νερό… μιας και το «μυρίζουν» από χιλιόμετρα. «Ζούμε σε συνθήκες καυτές και δύσκολες και νιώθουμε άβολα γιατί οι καμήλες έρχονται, γκρεμίζουν φράκτες, μπαίνουν στις περιουσίες μας και προσπαθούν να βρουν νερό ακόμη και από τα κλιματιστικά» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Οι φόβοι των ανθρώπων για τις καμήλες

«Κάποιοι άνθρωποι, ακόμα και με τέτοιο καύσωνα, αδυνατούν να ανοίξουν τα κλιματιστικά τους, φοβούμενοι πως οι καμήλες θα επιτεθούν στα air conditioner για την υγρασία τους» εξηγεί η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Ύδρευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας (DEW). Μάλιστα, η Μαρίτα Μπέικερ τονίζει πως η ανάγκη τους για πολύ νερό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που προκαλούν στους κατοίκους, αλλά και το τοπικό οικοσύστημα.

Όπως λέει, η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού καμήλων έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων: Αφενός μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα από τα κουφάρια των ζώων που πεθαίνουν από δίψα ή σκοτώνουν το ένα το άλλο για λίγο νερό.

Αφετέρου, ανησυχία για μεγάλες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καθώς τα συγκεκριμένα ζώα αποβάλλουν μεθάνιο που ισοδυναμεί με έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο. «Αυτά έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά σε υποδομές, κίνδυνο σε οικογένειες και κοινότητες, αυξημένη βόσκηση στα εδάφη των αβορίγινων και κρίσιμα ζητήματα δημόσιας υγείας» προσθέτει η DEW.

Η επιχείρηση ελέγχου του πληθυσμού καμηλών εκτιμάται πως θα στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή Μέσα, τα νεκρά ζώα θα αφεθούν να ξεραθούν προτού ταφούν ή αποτεφρωθούν. Οι καμήλες έφτασαν στην ήπειρο – νησί από την Ινδία και το Αφγανιστάν κατά τον 19ο αιώνα για τις ανάγκες του κατασκευαστικού τομέα και της μεταφοράς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments