Πολιτική

Ελένη Ράικου Novartis: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία»

Ελένη Ράικου Novartis: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία»
Ελένη Ράικου Novartis: Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προχώρησε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή.

Ελένη Ράικου Novartis: Για τρίτη ημέρα κατέθεσε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη Novartis η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου. Σε αυτή φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι κατά την γνώμη της οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων είναι κατασκευασμένες και αυτό προκύπτει: Πρώτον από το ίδιο περιεχόμενο των καταθέσεων. Δεύτερον κάθε φορά κατονομάζεται τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Τρίτον η έρευνα ξεκίνησε Νοέμβριο και έφτασε Φεβρουάριος. «Όταν άκουσα μάλιστα ότι κατέστησαν μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος τον κ. Μανιαδάκη, νόμιζα ότι ήταν λάθος των δημοσιογράφων. Επ’ ουδενί δεν μπορούσε να πάρει ο Μανιαδάκης προστασία. Ποτέ παγκοσμίως δεν έχουν εμπλακεί τόσα πολλά πολιτικά πρόσωπα, με εξαίρεση μια περίπτωση στην Ιταλία ποτέ τόσα πρόσωπα της πολιτικής δεν εμπλέκονται σε τέτοια υπόθεση» ανέφερε η κ. Ράικου.

Στη συνέχεια εξέφρασε την απορία της γιατί χρειάσθηκε να νοικιαστούν γκαρσονιέρες για τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων λέγοντας ότι το γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς είναι σε τέτοιο σημείο που μπορεί να παρθεί κατάθεση με απόλυτη μυστικότητα. «Σε γκαρσονιέρες και ραντεβού σε καφέ δεν πηγαίνουμε για να συναντήσουμε τους μάρτυρες».

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να έχει επικρίνει στην κατάθεσή της τον κ. Παπαγγελόπουλο που έσπευσε να σχολιάσει την κατάθεσή της λέγοντας πως «έτσι για να καταλάβετε το ποιόν του και τον χαρακτήρα του. Μεσούσης της κατάθεσής μου βγαίνει στα κανάλια και με εξυβρίζει και με απειλεί. Ερωτηθείσα για το εάν γνωρίζει ποια ήταν η σχέση Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου, η κυρία Ράικου φέρεται να απάντησε πως «όλο το δικαστικό σώμα γνωρίζει ότι η Τουλουπάκη και ο Παπαγγελόπουλος είχαν πολύ φιλική σχέση. Προσωπική σχέση. Ξέρουμε μέσα στο δικαστικό σώμα ποιος έχει φίλο ποιον. Γι αυτό ήθελε την Τουλουπάκη στην θέση αυτή για να κάνει ό,τι είπε ο κ. Αγγελής».

Παράλληλα, η κ. Ράικου λέγεται πως έχει καταθέσει πως «έτρεμε η ψυχή μου μην χτυπήσουν το παιδί μου». Ειδικότερα λέγεται ότι κατέθεσε πως από την αρχή φάνηκε πώς θα κυλούσε το πράγμα εναντίον της. «Μου λένε, γιατί δεν το κατήγγειλες από την αρχή; Μα γιατί είμαι και άνθρωπος. Υπάρχει φόβος. Είχα τον γιο μου που έμενε μαζί μας. Έτρεμε η ψυχή μου μην μου χτυπήσουν το παιδί. Στο τέλος έφτασα να του πω να φύγει από το σπίτι. Από την αρχή αισθάνθηκα κακοποιημένη. Δεν μιλούσα κι έλεγα θα περάσει. Όταν όμως πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό μου είπα δεν το ανέχομαι. Μετά θα στοχοποιούνταν και τα παιδιά μου. Ήθελαν να πλήξουν το κύρος μου για να αναδείξουν την ικανότητα της Τουλουπάκη. Βρήκαν αυτό τον άθλιο τρόπο για να χτυπήσουν την οικογένειά μου. Εκεί είπα ως εδώ».

Να αρθεί το τηλεφωνικό της απόρρητο προκειμένου να αποδειχθεί ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος την πήρε τηλέφωνο και παρενέβη στο έργο της δέχεται η κ. Ράικου.

Κληθείσα να σχολιάσει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος στην δήλωση που έκανε μετά την κατάθεσή της την χαρακτηρίζει κακή ηθοποιό και κακή σεναριογράφο, φέρεται να είπε πως «είναι ηλίου φαεινότερο ποιος είναι ο σεναριογράφος σε αυτή την υπόθεση. Ο επονομαζόμενος Ρασπούτιν. Και πολλές φορές σκέφτομαι ότι εάν ο πραγματικός Ρασπούτιν βλέπει από εκεί που είναι τον Παπαγγελόπουλο, θα τον θαυμάζει. Και ακόμη θα αναρωτιέται γιατί κάποια από όσα κάνει ο Παπαγγελόπουλος δεν τα είχε σκεφθεί εκείνος να τα κάνει».

Νωρίτερα, η πρώην εισαγγελέας φέρεται να έκανε ίσως την σοβαρότερη καταγγελία από όσες έχει κάνει μέχρι σήμερα καθώς φέρεται να είπε ότι: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία». Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει συνέντευξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης που της καταλογίζει κίνητρο σε αυτά που καταθέτει εκείνη φέρεται να απάντησε ότι «εγώ για όλα αυτά που συνέβησαν σκέφτηκα ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει. Τόλμησα, λοιπόν, να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments