Πολιτισμός

Joaquin Phoenix Όσκαρς 2020: Συγκλόνισε με τον λόγο του την ώρα της απονομής του βραβείου του

Joaquin Phoenix Όσκαρς 2020: Συγκλόνισε με τον λόγο του την ώρα της απονομής του βραβείου του
Joaquin Phoenix Όσκαρς 2020: Ο χολιγουντιανός ηθοποιός παρέλαβε το πρώτο του Όσκαρ για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη ταινία "Joker".

Joaquin Phoenix Όσκαρς 2020: Το απόλυτο φαβορί για το βραβείο του πρώτου ανδρικού ρόλου τελικά επιβεβαιώθηκε. Ο Joaquin Phoenix πριν λίγες ώρες παρέλαβε από την Ακαδημία το πρώτου αγαλματίδιο, ωστόσο ο λόγος του δεν περιορίστηκε στα της ταινίας αλλά κυμάνθηκε σε ένα πλαίσιο που ουδείς περίμενε.

Ο Phoenix είναι ο δεύτερος που βραβεύεται για την ερμηνεία του ως Joker ( είχε πάρει το Όσκαρ Β Ανδρικού ο Χιθ Λέτζερ μετά θάνατον). Παίρνοντας το βραβείο στα χέρια του μόνη του έγνοια ήταν να μεταφέρει το μήνυμα ότι ενωμένοι μπορούμε να υπερασπιστούμε ανθρώπινες αξίες όπως η ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους, η καταπολέμηση του ρατσισμού και κάθε είδους αδικία. «Μιλάμε για την μάχη ενάντια στην πεποίθηση του ενός έθνους, της μιας φυλής, του ενός είδους που έχει το δικαίωμα να καταδυναστεύει να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται τα πάντα και να έχει ασυλία».

Κάνοντας την αυτοκριτική του ο Φοίνιξ είπε ότι ήταν ένα κάθαρμα, λειτουργούσε πάντα εγωιστικά, ήταν σκληρός, δύσκολος στο να εργάζεται κανείς μαζί του και δήλωσε ευγνώμων που κάποιοι μέσα στην αίθουσα του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία. Μίλησε φυσικά για την προστασία του περιβάλλοντος και έκλεισε την ομιλία του με έναν στίχο που έγραψε ο πρόωρα χαμένος αδερφός του Ρίβερ όταν ήταν 17 ετών. «Τρέξε να βοηθήσεις και η αγάπη και η ειρήνη θα έρθουν».

Αναλυτικά ο ηθοποιός είπε: «Ήμουν ένα κάθαρμα όλη μου την ζωή. Ήμουν εγωιστής. Ήμουν σκληρός μερικές φορές, δύσκολος σαν συνάδερφος και είμαι ευγνώμων που πολλοί από εσάς σε αυτή την αίθουσα μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία» είπε ο Joaquin Phoenix στο ακροατήριο. «Και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει όταν είμαστε στο καλύτερο δυνατό μας, όταν υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Όχι όταν ‘ακυρώνουμε’ ο ένας τον άλλον για λάθη του παρελθόντος, αλλά όταν βοηθάμε ο ένα τον άλλον να ωριμάσει, όταν εκπαιδεύουμε ο ένας τον άλλον, όταν καθοδηγούμε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το καλύτερο της ανθρωπότητας». Και συνέχισε λέγοντας: «Όταν ήταν μόλις 17 ετών, ο αδερφός μου έγραψε αυτούς τους στίχους. Και είπε: ‘Τρέξε προς την σωτηρία με αγάπη και η ειρήνη θα ακολουθήσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments