Διεθνή

Νέος ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

Νέος ισχυρός σεισμός στην Τουρκία
Σεισμός Τουρκιά: Συνεχίζει να κουνιέται η γη στη γειτονική Τουρκία.

Σεισμός Τουρκιά: Ακόμη ένας ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Νωρίς το πρωί της Κυριακής είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών, η τελευταία δόνηση που σημειώθηκε πριν από λίγο είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ.

Από τον πρωινό σεισμό εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν στη νοτιοανατολική Τουρκία ενώ τραυματίστηκαν και δεκάδες άνθρωποι σε χωριά και πόλεις τόσο στη γειτονική χώρα όσο και στο Ιράν. Τρία από τα θύματα ήταν παιδιά, ενώ 37 Τούρκοι τραυματίστηκαν. Μεταξύ αυτών, εννέα τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

Μόλις ένα μήνα μετά τα φονικά 6,7 Ρίχτερ στην επαρχία Ελαζίγ, νέος σεισμός “χτύπησε” την Τουρκία. Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε νωρίς το πρωί στα σύνορα με το Ιράν, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) και είχε βάθος 5 χιλιομέτρων. Το δημόσιο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT World μετέδωσε πως έγινε αισθητός σε 43 χωριά στην Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments