Διεθνή

Κορωνοϊός Γαλλία: Επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα

Κορωνοϊός Γαλλία: Επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα
Κορωνοϊός Γαλλία: 14 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Δύο νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση της υγείας των ασθενών δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια «νεαρή Κινέζα που επέστρεψε από την Κίνα την 7η Φεβρουαρίου, η οποία νοσηλεύεται στο Παρίσι» για «παρακολούθηση» και που «πηγαίνει πολύ καλά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υγείας Ζερόμ Σαλμόν. Το 14ο κρούσμα είναι «ένας Γάλλος που επέστρεψε από ένα ταξίδι στη Λομβαρδία της Ιταλίας και που νοσηλεύεται στο Οβέρζ Ρον Αλπ», μια περιοχή που γειτνιάζει με την Ιταλία, συμπλήρωσε ο Σαλμόν.

Με τις ανακοινώσεις αυτές, αυξήθηκε σε 14 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γαλλία. Τα νέα κρούσματα προστίθενται στους 11 ασθενείς που ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο και σε έναν Κινέζο, ηλικίας 80 ετών, που απεβίωσε στα μέσα Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Αυξάνονται οι νεκροί στην Ιταλία

Δραματική είναι η κατάσταση στην βόρεια Ιταλία καθώς άλλοι τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό πέθαναν. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας σήμερα, μια έκβαση που αυξάνει σε 11 τον απολογισμό των νεκρών από το χειρότερο ξέσπασμα της ασθένειας του Covid-19 στην Ευρώπη.

Ο ‘Αντζελο Μπορέλι δήλωσε στον Τύπο ότι οι τρεις νεκροί ήταν ηλικίας περίπου 80 ετών και προέρχονταν από την πλέον πληγείσα περιοχή, τη Λομβαρδία, ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι πέθανε μια ακόμα ηλικιωμένη γυναίκα στην περιφέρεια Βενέτο. Πρόσθεσε ότι αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 322, στη μεγάλη πλειονότητά τους καταγράφονται στον βορρά της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments