Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Ο ιός εξαπλώθηκε γιατί ένα νοσοκομείο δεν τήρησε το πρωτόκολλο – Επτά οι νεκροί

Κορωνοϊός Ιταλία: Ο ιός εξαπλώθηκε γιατί ένα νοσοκομείο δεν τήρησε το πρωτόκολλο – Επτά οι νεκροί
Κορωνοϊός Ιταλία: Ο πρωθυπουργός της χώρας,Τζουζέπε Κόντε, έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου, πυροδοτώντας ποικίλες αντιδράσεις, την ώρα που ο ΠΟΥ προειδοποιεί για το «ενδεχόμενο πανδημίας».

Κορωνοϊός Ιταλία: Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020 ότι «ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε και επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο». Ειδικότερα, ο Κόντε τόνισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, αλλά συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, ενσκήπτουν προβλήματα. Ο Ιταλός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση στη Ρώμη ενδέχεται να επέμβει και να αναλάβει τον συνολικό συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης, ειδικά όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, ο οποίος ανήκει στην ακροδεξιά παράταξη Λέγκα, αντέτεινε ότι «ελπίζει οι δηλώσεις αυτές να οφείλονται στη κούραση των τελευταίων ημερών»

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με όλους τους περιφερειάρχες το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου για τη διαχείριση της κρίσης, καθώς οι νεκροί του κορωνοϊού έχουν φθάσει τους επτά και τα κρούσματα μόλυνσης είναι εκατοντάδες. Υπενθυμίζεται ότι ο έβδομος νεκρός, κατέληξε στην Λομβαρδία, ο λόγος για έναν άνδρας 62 ετών, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση. Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης είναι ο πανικός να έχει έχει κυριεύσει τους Ιταλούς, τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία και οι πόλεις του βορρά να θυμίζουν πόλεις – φαντάσματα, γεγονός που πριν από λίγες εβδομάδες ήταν ορατό μόνο στην ηπειρωτική Κίνα. Το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε και ο έκτος θάνατος, ένας  ηλικιωμένος καρκινοπαθής από την πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας.

Ο ΠΟΥ κάλεσε τον κόσμο να προετοιμαστεί για το «ενδεχόμενο πανδημίας»

Σε μια δήλωση – βόμβα προχώρησε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να προετοιμαστεί για το «ενδεχόμενο πανδημίας» του νέου κορωνοϊού, κρίνοντας πως είναι «πολύ ανησυχητική… η ξαφνική αύξηση» των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία, στη Νότια Κορέα και στο Ιράν. «Πρέπει να επικεντρωθούμε στη συγκράτηση (της επιδημίας), κάνοντας ό,τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε για ενδεχόμενη πανδημία» δήλωσε ο Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η επιδημία του covid-19 δεν έχει φθάσει σε επίπεδα πανδημίας κι είναι «πολύ νωρίς» να μιλήσει κανείς για πανδημία. «Το να χρησιμοποιούμε τον όρο πανδημία δεν ανταποκρίνεται στα γεγονότα», τόνισε. «Προς το παρόν, δεν είμαστε μάρτυρες της ανεξέλεγκτης διάδοσης αυτού του ιού παγκοσμίως και δεν βλέπουμε σοβαρά κρούσματα ή θανάτους σε ευρεία κλίμακα» είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Θα ακυρωθούν και οι  Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο;

Ο υπουργός υγείας της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπου Κάτο, δήλωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για «να συζητήσουμε για την ακύρωση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο», οι οποίοι ξεκινούν στις 24 Ιουλίου 2020, λόγω του κορωνοϊού και της εξάπλωσής του στην Ιαπωνία. Ωστόσο έχουν αυξηθεί οι ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να μετακινηθούν ή να ακυρωθούν, με έναν υποψήφιο για τις δημοτικές εκλογές του Λονδίνου να δηλώνει ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το κορυφαίο γεγονός αν χρειαστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments