Οικονομία

Κορωνοϊός πετρέλαιο: Άνοδος στην τιμή 5%

Κορωνοϊός πετρέλαιο: Άνοδος στην τιμή 5%
Κορωνοϊός πετρέλαιο: Η πολιτική των κεντρικών τραπεζών και οι ελπίδες για δέσμη μέτρων ύψους 2 τρις δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού ανέβασαν το πετρέλαιο στα 28,41 δολάρια το βαρέλι.

Κορωνοϊός πετρέλαιο: Τα τολμηρά μέτρα των κεντρικών τραπεζών και κυρίως της FED και οι ελπίδες ότι οι ΗΠΑ θα καταλήξουν σε συμφωνία για πακέτο μέτρων ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην καταπολέμηση του κορωνοϊού έδωσαν ώθηση στο πετρέλαιο, με άλμα 5% και την τιμή να υπερβαίνει τα 28 δολάρια το βαρέλι. Η FED ανακοίνωσε χθες διάφορα προγράμματα αγοράς ενεργητικού, μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά και αγορές εταιρικών ομολόγων.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί σύντομα συμφωνία για το πακέτο μέτρων ανακούφισης των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία ότι κυβερνήσεις και νομισματικές αρχές θα στηρίξουν την παγκόσμια οικονομία συνέβαλαν στα κέρδη του πετρελαίου, με το μπρεντ να ενισχύεται 5,1%, στα 28,41 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές είχαν υποχωρήσει στην προηγούμενη εβδομάδα έως και τα 24,52 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2003. Κέρδη 6,6% και για το αμερικανικό αργό, προσεγγίζοντας τα 25 δολάρια το βαρέλι.

Επίσης, οι τιμές του χρυσού ανεβαίνουν συνεχώς λόγω της πανδημίας.

Η αξία του χρυσού είναι η υψηλότερη εδώ και πολλά πολλά χρόνια αυτή την εβδομάδα, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Λόγω του κορωνοϊού, ο χρυσός θεωρείται ως το ασφαλέστερο καταφύγιο από τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η σχετική αξία του χρυσού έχει αυξηθεί στο υψηλότερο σημείο της, εδώ και 10 χρόνια υπερνικώντας την αξία όλων των άλλων μετάλλων καθώς η εξάπλωση του ιού διαλύει την βιομηχανία. Η ταχεία μεταβολή της αξίας αυτών των μετάλλων δείχνει την κλίμακα της οικονομικής ζημιάς που οι επενδυτές φοβούνται ότι προκαλούν ήδη τα μέτρα περιορισμού των κυβερνήσεων, θέτοντας τις αγορές σε βαθιά ύφεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments