Διεθνή

Κορωνοϊός: Ο ιός “βουλιάζει” την Ευρώπη

Κορωνοϊός: Ο ιός “βουλιάζει” την Ευρώπη
Κορωνοϊός: Δραματικές ώρες ζουν Ιταλία και Ισπανία καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να «χτυπά» αλύπητα τους πολίτες - Τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση σε όλον τον κόσμο - Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών και στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Δεν λέει να κοπάσει η “θύελλα” του κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο. Στα 454.398 ανέρχονται αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον πλανήτη σύμφωνα με το Johns Hopkins University. Oι νεκροί είναι 20.550 ενώ 113.045 έχουν ιαθεί. 

Η Ελλάδα μετρά 78 νέα κρούσματα – 821 συνολικά – 22 νεκρούς:

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 78 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 821. Επιπλέον, από το σύνολο 53 παραμένουν διασωληνομένοι και 134 νοσηλεύονται.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη πως παρατηρείται ανοσμία, η έλλειψη δηλαδή της όσφρησης, σε πολλούς ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Οι νεκροί από κορωνοϊό έφτασαν τους 22 στη χώρα μας. Ο 22ος θάνατος έγινε γνωστός λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου. Πρόκειται για τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή στην Κρήτη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε περιοχή της Ξάνθης:

Σε καραντίνα τέθηκε από τις 18:00 το απόγευμα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά. Πρόκειται για περιοχή στον Δήμο Μύκης στην Ξάνθη. Ο κ. Χαρδαλιάς, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η καραντίνα θα είναι σε ισχύ για δύο εβδομάδες.

Νικήτας Κακλαμάνης: Εάν οι διασωληνωμένοι μέχρι το Σάββατο είναι κάτω από 100, τότε πάμε καλά

«Μέχρι αυτό το Σάββατο παίζονται πολλά» τόνισε χαρακτηριστικά ο ιατρός και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας για τον κορωνοϊό. Ειδικότερα, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι τώρα έχουμε 53 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και σημείωσε ότι εάν μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, 28 Μαρτίου, έχουμε κάτω από 100 διασωληνωμένος, τότε οδεύουμε πολύ θετικά χωρίς εκθετική αύξηση του κορωνοϊού. «Κάναμε εγκαίρως αυτά που έπρεπε» σημείωσε στη συνέχεια.

Τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση:

Σύμφωνα με νέα καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου πάνω από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι σε περίπου 70 χώρες και εδάφη έχουν τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας Covid-19, πληθυσμού που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ανέρχεται στα 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Στις περισσότερες από τις χώρες και τα εδάφη (περίπου 40, όπου κατοικούν τουλάχιστον 2,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι) η καραντίνα είναι υποχρεωτική. Στην Ινδία, σε πολλές αμερικανικές Πολιτείες, την Κολομβία, την Αργεντινή, το Ιράκ, το Νεπάλ, τη Μαδαγασκάρη αλλά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κλπ)η κατ οίκον απομόνωση είναι υποχρεωτική.

Ιταλία και Ισπανία οι μεγάλοι “ασθενείς”:

Την ίδια ώρα Ιταλία και Ισπανία δεν σταματούν να μετρούν νεκρούς. Η γειτονική μας χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατέγραψε 683 νεκρούς και 5.210 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Σε σχέση με την Τρίτη, σημειώνεται σχετική μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, αλλά παραμένει υψηλός ο αριθμός των θανάτων. Συγκεκριμένα, πέθαναν 743 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.249 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών στην Ιταλία είναι πλέον 74.386 και οι νεκροί έφτασαν τους 7.503. Παράλληλα, 9.362 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στην Ισπανία, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 47.610 από 39.673 χθες. Συγχρόνως, η χώρα θρηνεί άλλους 738 νεκρούς σε μία ημέρα. Οι αριθμοί αυτοί των θανάτων ξεπερνούν εκείνους της ηπειρωτικής Κίνας. Μονάχα η Ιταλία καταμετρά παγκοσμίως περισσότερους νεκρούς από τον Covid-19. Μάλιστα, όπως αναφέρει η El Pais, στο τραπέζι έχει πέσει η παράταση της κατάστασης συναγερμού που έχει κηρυχθεί στη χώρα.

Τι λένε τα στατιστικά στοιχεία και τα μαθηματικά μοντέλα:

Τα στοιχεία των Financial Times αναφέρουν πως ο κορωνοϊός επιλέγει και “χτυπά” μεγάλες πόλεις. Η Λομβαρδία έχει ξεπεράσει πλέον την πόλη Ουχάν της Κίνας και είναι η πιο πληγείσα από τον ιό περιοχή στον κόσμο. Ωστόσο, στα χνάρια της βρίσκονται Νέα Υόρκη και Μαδρίτη.

Η καμπύλη για τη Νέα Υόρκη, αν και είναι ακόμα στην αρχή της, έχει μια απίστευτη αυξητική τάση. Στη πόλη αυτή έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής 192 θάνατοι. Το σημείο έναρξης, κάτω αριστερά, αποτελεί τη μέρα που κάθε χώρα ανακοίνωσε το δέκατό της θάνατο. Τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα σε άλλες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως η Ουάσινγκτον και η Καλιφόρνια.

Σημειώνεται, πως σε δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται και το Λονδίνο και το Παρίσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments