Διεθνή

Κορωνοϊός Ισπανία: Αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η κρίση

Κορωνοϊός Ισπανία: Αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η κρίση
Κορωνοϊός Ισπανία: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσαν προσπάθειες, αλλά υπάρχει ανάγκη για περισσότερη αλληλεγγύη.

Κορωνοϊός Ισπανία: Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ πρότεινε σήμερα αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η κρίση που προκάλεσε η επιδημία του νέου κορονοϊού. “Ίσως να πρέπει να βελτιώσουμε την ευρωπαϊκή ταμειακή ροή, ίσως ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός να πρέπει να είναι μεγαλύτερος”, δήλωσε η Γκονθάλεθ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσαν προσπάθειες, αλλά υπάρχει ανάγκη για περισσότερη αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες μέλη της ΕΕ, υπογράμμισε επίσης η ίδια.

Ελαφρά μείωση των νεκρών

Ωστόσο χθες γνωστοποιήθηκε μία θετική είδηση για τη χώρα, από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας παρατηρείται επιβράδυνση στον ημερήσιο ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων στην Ισπανία με τις υγειονομικές αρχές να ελπίζουν σε σύντομη κορύφωση της πανδημίας. Συγκεκριμένα ελαφρά μείωση του αριθμού των νεκρών της επιδημίας Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε στην Ισπανία, που ανακοίνωσε 812 νέους θανάτους μετά το χθεσινό ρεκόρ των 838 ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας είναι 7.340. koronoios-germania

Αύξηση στον αριθμό όσων έχουν ιαθεί

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ισπανία ανήλθε σε 85.195, έναντι 78.797 χθες, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 6.398 νέα κρούσματα. Παράλληλα, ο αριθμός των ιαθέντων αυξήθηκε και έφθασε κοντά στις 17.000. Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 απαγορεύοντας την έξοδο από το σπίτι για την μετάβαση στην εργασία όλων των εργαζομένων σε μη νευραλγικούς τομείς μέχρι τις 11 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία ξεκίνησε σήμερα την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων, αφού η κυβέρνηση απαγόρευσε σε όλους τους εργαζόμενους σε τομείς που δεν συγκαταλέγονται στις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης να βγαίνουν από το σπίτι για διάστημα δύο εβδομάδων σε μία προσπάθεια ελέγχου της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments