Διεθνή

Π.Ο.Υ. κορωνοϊός: Υπερδιπλασιάστηκαν οι νεκροί μόλις σε μία εβδομάδα

Π.Ο.Υ. κορωνοϊός: Υπερδιπλασιάστηκαν οι νεκροί μόλις σε μία εβδομάδα
Π.Ο.Υ. κορωνοϊός: Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τον αυξανόμενο ρυθμό των κρουσμάτων και των νεκρών εξαιτίας του φονικού ιού.

Π.Ο.Υ. κορωνοϊός: Σχετικά με τη «ραγδαία κλιμάκωση και παγκόσμια εξάπλωση» των κρουσμάτων του φονικού ιού που πλήττει πλέον 205 χώρες και περιοχές έκανε λόγο ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO)  ο οποίος διατύπωσε την ανησυχία του για την πορεία του ιού. «Την ώρα που έχουμε εισέλθει στον τέταρτο μήνα της πανδημίας, ανησυχώ βαθιά από τη ραγδαία κλιμάκωση και την παγκόσμια διασπορά των κρουσμάτων» είπε χαρακτηριστικά.

«Τις τελευταίες 5 εβδομάδες καταγράφηκε μια σχεδόν εκθετική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και ο αριθμός των θανάτων έχει υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα» είπε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγκέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Γενεύη.

«Τις επόμενες λίγες ημέρες θα φθάσουμε το 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους 50.000 θανάτους παγκοσμίως» επισήμανε ο Τέντρος.

«Πρόκειται για την πρώτη πανδημία που προκαλεί ένας κορωνοϊός  και η συμπεριφορά του δεν είναι πολύ γνωστή. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πολεμήσουμε αυτόν τον άγνωστο και επικίνδυνο ιό» απηύθυνε έκκληση ο αξιωματούχος. Περισσότερα από 865.000 κρούσματα έχουν επισήμως ανακοινωθεί παγκοσμίως, εκ των οποίων άνω του 50% στην Ευρώπη, 189.000 στις ΗΠΑ και περισσότερα από 110.000 στην Ασία.

Ελλάδα: 81 νέα κρούσματα σήμερα – 1.415 συνολικά – 50 νεκροί

Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα81 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.415. «Θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί», είπε ο κ. Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ακόμα ότι από τους 50 θανάτους οι 38 είναι ανδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 76 έτη, ενώ συνολικά έχουν διενεργηθεί 17.350 τεστ. Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε πως επιβεβαιώθηκαν 81 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και επιπλέον 20 που επιβαίνουν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είναι σε καραντίνα έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Ιταλία, Γερμανία και Αλβανία παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα:

Συνεχίζει να πενθεί η Ιταλία. Συνολικά 727 ασθενείς με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση των ιταλικών Αρχών. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών είναι πλέον 110.574. Οι νεκροί έφτασαν τους 13.155. Παράλληλα, 16.847 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται στη μάχη κατά του ιού παρατάθηκαν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Κόντε, ο Ρομπέρτο Σπεράντσα. Δόθηκε παράταση έως και τις 13 Απριλίου, ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί η λήξη τους στις 3 Απριλίου. «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά προσοχή να μην κάνουμε λάθη σε αυτή την φάση και να ενδώσουμε σε μια εύκολη αισιοδοξία που μπορεί να ακυρώσει τις θυσίες μας. Προσοχή να μην μπερδέψουμε τα πρώτα θετικά μηνύματα με τη λήξη του συναγερμού», είπε ο Ιταλός υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments