Οικονομία

Γκέρχαρντ Σρέντερ κορωνοϊός ομόλογα: Θετικός με την έκδοσή τους ο πρώην καγκελάριος

Γκέρχαρντ Σρέντερ κορωνοϊός ομόλογα: Θετικός με την έκδοσή τους ο πρώην καγκελάριος
Γκέρχαρντ Σρέντερ κορωνοϊός ομόλογα: Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης κορωνο-ομολόγων για την κρίση του ιού στην Ευρώπη.

Γκέρχαρντ Σρέντερ κορωνοϊός ομόλογα: Διαχωρίζει τη θέση του από την Άνγκελα Μέρκελ ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και διαφωνεί με τη στάση της σχετικά με τα ομόλογα για την κρίση του κορωνοϊού.  Συγεκριμένα, ο πρώην καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, τάχθηκε υπέρ των ευρωομολόγων σε συνέντευξή του: «Η Γερμανία είναι πολύ επιφυλακτική σε αυτό το θέμα. Η Γερμανία είναι η ισχυρότερη και η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χρειαζόμαστε τις αγορές του Νότου, που είναι και προς το συμφέρον μας αυτές οι χώρες να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Κανείς δεν έχει συμφέρον από την οικονομική καταστροφή της Ιταλίας ή της Ισπανίας λόγω αυτής της επιδημίας. Ως εκ τούτου, είμαι υπέρ των ευρωομολόγων, ίσως αρχικά περιορισμένα στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού», ανέφερε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στην “Hannoversche Allgemeine Zeitung”.

Παράλληλα, ο Πράσινος πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Βίνφριντ Κρέτσμαν, δήλωσε ουσιαστικά ότι συμφωνεί με την έκδοση ομολόγων κορωνοϊού: «Με συγκίνησε η έκκληση που έκανε ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, για βοήθεια από τη Γερμανία. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ξαναρχίσουμε τις παλιές συζητήσεις για το χρέος. Αν τώρα μία χώρα, ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περνάει δύσκολες ώρες λόγω του κορωνοϊού, θα πρέπει να σκεφτούμε τελείως διαφορετικά για το θέμα των ομολόγων», είπε στη “Sueddeutsche Zeitung”.

Σημειώνεται, πως σχέδιο οικονομικής βοήθειας, μέσω του ταμείου διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), για τις χώρες που πλήττονται σκληρά από την κρίση του κορωνοϊού υποστηρίζει ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, ωστόσο τάσσεται κατά των ευρωομολόγων κάθε μορφής. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Αμβούργου «Die Zeit» ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας δήλωσε τα εξής:

«Οι πιστωτικές γραμμές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα μπορούσαν να είναι ένας τρόπος (για να βοηθηθούν οι χώρες που πλήττονται σκληρά από τον κορωνοϊό). Οι οικονομικοπολιτικές προϋποθέσεις δεν θα ήταν στην περίπτωση αυτή τόσο αυστηρές όπως στην περίπτωση των κλασικών δανείων βοήθειας». Ο Βάιντμαν κατέστησε σαφές επίσης ότι εξακολουθεί να απορρίπτει τα κοινά ομόλογα των χωρών του ευρώ, όπως είναι τα λεγόμενα ομόλογα κορωνοϊού. «Παραμένω σκεπτικός για τα ευρωομόλογα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments