Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας ακόμη θάνατος – Στους 119 οι νεκροί στη χώρα μας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας ακόμη θάνατος – Στους 119 οι νεκροί στη χώρα μας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Πρόκειται για έναν άνδρα 35 χρονών στη Θεσσαλονίκη ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα κατέληξε και ένας 75χρονος που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό και είχε υποκείμενο νόσημα.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνονται τα θύματα από τον φονικό ιό στη χώρα μας τα οποία έφτασαν τα 119 μέχρι και αυτή τη στιγμή. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για έναν 35χρονο άνδρα από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο 35χρονος άνδρας από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης,  δεν είχε υποκείμενο νόσημα, ενώ νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στις 15 Απριλίου ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό, διασωληνώθηκε δύο ήμερες μετά και τελικά σήμερα άφησε την τελευταία το πνοή.

Λίγα λεπτά νωρίτερα έγινε γνωστός και το 118 θύμα, ένας άνδρας 75 ετών που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό από τις 27 Μαρτίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και είχε υποκείμενο νόσημα κολπική μαρμαρυγή. Χθες ο αριθμός των νεκρών ήταν 117 με τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας να είναι ένας 86χρονος άνδρας στην ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, έχοντας καρδιολογικά προβλήματα.

Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν κατά τη χθεσινή ημέρα τους νεκρούς και τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 10, και πλέον τα κρούσματα στο σύνολο τους στην Ελλάδα είναι 2.245. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.245. Από αυτά, 570 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 950 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Μετά την έγκυο γυναίκα καταγράφεται και δεύτερο θετικό κρούσμα στο Κρανίδι

Δεύτερο θετικό κρούσμα κορωνοϊού καταγράφεται, προερχόμενο από τη δομή μεταναστών και προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της Ερμιονίδας. Πρόκειται για έναν 19χρονο Σομαλό, ο οποίος μπήκε στο νοσοκομείο χωρίς συμπτώματα κορωνοϊού, με καρδιολογικό πρόβλημα, από την Κυριακή του Πάσχα.

Το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης κορωνοϊού, στην οποία υποβλήθηκε και σύμφωνα με αυτά είναι και αυτός θετικός, μετά το κρούσμα της 28χρονης Σομαλής εγκύου, η οποία παραμένει σε απομόνωση στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Ο 19χρονος Σομαλός είναι καλά στην υγεία του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Ναυπλίου, αναμένουν οδηγίες του ΕΟΔΥ, για το τι θα πράξουν στη συνέχεια.

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας πήρε θέση για το πως θα πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα μετά την άρση των μέτρων

Καθημερινά η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνονται ανά 24ωρο από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα εμπνέουν αισιοδοξία πως η άρση των μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας βρίσκεται προ των πυλών. Οι Έλληνες πολίτες όπως φαίνεται πέρασαν με επιτυχία την επέλαση της πανδημίας, με τις αρχές να προετοιμάζουν πλέον το έδαφος για την επόμενη ημέρα.

 Αυτή όπως αναμένεται θα έρθει σταδιακά ενώ σημαντικό ρόλο και πάλι θα παίξει η ατομική ευθύνη και υγιεινή του καθενός.  Ερωτηθείς για την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως “η μαγική λέξη είναι ‘απόσταση’ και μέτρα ασφαλείας, δηλαδή προσωπικά μέτρα προστασίας των ανθρώπων και της δημόσιας υγείας”.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ερωτήθηκε και για τα μπάνια στη θάλασσα, σημειώνοντας πως ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα γι’ αυτό το ζήτημα ανέφερε ωστόσο πως “μπάνιο σε μια περιοχή που δεν έχει κόσμο έχει πάρα πολύ μικρό κίνδυνο”.

Το φλέγον ζήτημα είναι η λειτουργία των καταστημάτων, σημείωσε, για να συμπληρώσει ότι “ίσως χρησιμοποιηθεί μία μάσκα σε κλειστούς χώρους”. Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι η παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων και πρόσθεσε: “Παρακολουθούμε και μαθαίνουμε και από την εμπειρία των άλλων χωρών και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε οποιοδήποτε σχέδιο και στη δική μας πραγματικότητα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments