Πολιτική

Νίκος Φίλης ΣΥΡΙΖΑ σχολεία: Επίθεση σε Τσιόδρα – Άλλα έλεγε πριν και άλλα τώρα

Νίκος Φίλης ΣΥΡΙΖΑ σχολεία: Επίθεση σε Τσιόδρα – Άλλα έλεγε πριν και άλλα τώρα
Νίκος Φίλης ΣΥΡΙΖΑ σχολεία: Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφύγει το ρίσκο.

Νίκος Φίλης ΣΥΡΙΖΑ σχολεία: Έμμεση επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα ότι με την απόφαση του να ανοίξουν τα σχολεία, η καλύτερα με την εισήγησή του να ανοίξουν τα σχολεία, εξυπηρετεί την πολιτική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι άλλα έλεγε πριν και άλλα τώρα.

Διατυπώσαμε με επιχειρήματα την αντίρρησή μας στο άνοιγμα των σχολείων που αποφάσισε η κυβέρνηση, πλην βεβαίως, της Γ’ Λυκείου, σημειώνει ο κ. Φίλης. Ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για μέγιστη επιφύλαξη αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, γεγονός που συνιστά μέγιστη αντίφαση. Εκτός, αν ο κ. Τσιόδρας ήθελε σήμερα να στείλει ένα σχεδόν άμεσο μήνυμα στους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αποποιούμενος την ευθύνη.

Και, μάλιστα, όπως είπε στη συνέχεια, αυτό μπορούν να το κάνουν με την προσκόμιση μιας απλής δήλωσης, χωρίς να ελέγχεται -και σωστά- η επίκληση των λόγων απουσίας των παιδιών. Δηλαδή, και εδώ το κράτος επαφίεται στην περίφημη “ατομική ευθύνη”, των γονέων εν προκειμένω, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Φίλης σημείωσε ακόμα ότι ο κ. Τσιόδρας, “με τη σημερινή του εμφάνιση ουσιαστικά αποδέχθηκε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την άρον-άρον επαναλειτουργία των σχολείων για μόλις 10 ημέρες. Και κατέδειξε ότι η απόφαση αυτή βασίζεται σε αμιγώς πολιτικά κίνητρα και μικροκομματικούς υπολογισμούς της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments