Διεθνή

Κορωνοϊός: “Μαύρη” πρωτιά για τη Βρετανία – Ξεπέρασαν τους 250.000 οι θάνατοι παγκοσμίως

Κορωνοϊός: “Μαύρη” πρωτιά για τη Βρετανία – Ξεπέρασαν τους 250.000 οι θάνατοι παγκοσμίως
Η Βρετανία έγινε η χώρα με τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη, ξεπερνώντας την Ιταλία - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας.

Κορωνοϊός: Η Βρετανία κατέκτησε χθες μια τραγική πρωτιά, αφού έγινε η χώρα με τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό. Τα θύματα ξεπέρασαν τις 30.000 και πλέον είναι περισσότερα από αυτά της Ιταλίας. Στην υπόλοιπη Ευρώπη συνεχίζει να μειώνεται η καμπύλη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των θυμάτων από τον Covid-19. Στη χώρα μας δεν απεβίωσε κανένας πολίτης το τελευταίο 24ωρο, ενώ και τα κρούσματα ήταν για άλλη μια μέρα ελάχιστα, 10 στον αριθμό. Συγκεκριμένα τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο έχουν φτάσει τα 3.596.023, ενώ έχουν πεθάνει 254.955. Σε μια πιο αισιόδοξη νότα 1.187.101 άνθρωποι έχουν ιαθεί πλήρως.

10 κρούσματα στην Ελλάδα – 2.642 συνολικά – 146 νεκροί

Για ακόμη μια μέρα οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 10, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.642, όπως θα εξακριβώσετε και στο παρακάτω infographic. Οι θάνατοι παρέμειναν στους 146, καθώς δεν πέθανε κανένας συμπολίτης μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.642. Από αυτά, 598 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.317 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Βρετανία: Ξεπέρασε τους 30.000 νεκρούς – Περισσότερους από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πεθάνει με πιθανή αιτία τον κορωνοϊό, ο μεγαλύτερος απολογισμός μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 29.648 άνθρωποι πέθαναν ως τις 24 Απριλίου στην Αγγλία και την Ουαλία με την covid–19 να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου τους.

Αν σε αυτούς προστεθούν οι θάνατοι στη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία ο απολογισμός για το διάστημα αυτό φτάνει τους 32.313, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη, περισσότεροι ακόμη και από την Ιταλία που θεωρούνταν μέχρι πρότινος η πλέον πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα.

Ωστόσο στην Ιταλία η καταγραφή των νεκρών γίνεται με διαφορετικό τρόπο και στον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού δεν περιλαμβάνονται όσοι ενδέχεται να έπασχαν από την covid-19 αλλά δεν είχε υποβληθεί σε τεστ για να διαγνωστεί.

Δύσκολη η επόμενη μέρα στο Νησί

Περίπου 6,3 εκατ. άνθρωποι τέθηκαν σε καθεστώς μερικής ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και επωφελούνται από την αποζημίωση έκτακτης ανάγκης που χορηγείται στη Βρετανία λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου στο ένα πέμπτο του εργασιακά ενεργού πληθυσμού στη χώρα, που ανήλθε περίπου στα 34,4 εκατ. άτομα σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία. Συνολικά, 800.000 επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από αυτή τη ρύθμιση για να αποφύγουν τις απολύσεις κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας σε διάφορους κλάδους, λόγω των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Ο υπουργός είπε ότι αυτό το επίπεδο δεν είναι «βιώσιμο» αλλά στόχος είναι να δοθούν διαβεβαιώσεις πως η βοήθεια για την διατήρηση της απασχόλησης, που καλύπτει το 80% των μισθών ύψους έως 2.500 λιρών έως τα τέλη Ιουνίου, δεν θα σταματήσει «εν μία νυκτί». Παράλληλα, το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για έκτακτο δανεισμό με κρατικές εγγυήσεις την πρώτη ημέρα του προγράμματος αυτού.

Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν το μέγεθος της οικονομικής κρίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους κλάδους των αερομεταφορών, της εστίασης, του τουρισμού, των θεαμάτων και των συνεδρίων να είναι μεταξύ αυτών που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα. Μόνο οι περικοπές των θέσεων εργασίας που έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν η Ryanair, η Rolls-Royce και η British Airways φθάνουν τις 25.000.

Ισπανία: 185 νεκροί σε 24 ώρες – 25.613 το σύνολο

Ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων που καταγράφηκαν στην Ισπανία εξαιτίας του κορωνοϊού παρέμεινε κάτω από τους 200 σήμερα για τρίτη διαδοχική ημέρα, όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας, αναφέροντας 185 θανάτους μέσα σε 24 ώρες. Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στη χώρα από την Covid-19 αυξήθηκε σήμερα στους 25.613 από 25.428, ανακοίνωσε το υπουργείο. Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 219.329, από 218.011 που ήταν μια μέρα πριν.

Σημειώνεται, πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Ισπανία από τη Δευτέρα, για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, την ώρα που η χώρα ξεκινά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων καραντίνας, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ. «Από τη Δευτέρα, όποιος χρησιμοποιεί τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι υποχρεωμένος να φοράει μάσκα» είπε ο Σάντσεθ, σε τηλεοπτική παρέμβασή του, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί συνέπεια της «μεγαλύτερης οικονομικής δραστηριότητας και της ανάγκης για μετακινήσεις».

Ιταλία: Μείωση νέων κρουσμάτων – Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μείωση, με 146 λιγότερα κρούσματα. Αυξάνεται, ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών, καθώς έχασαν την ζωή τους 41 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονωϊού στην Ιταλία είναι 213.013, οι νεκροί έφτασαν τους 29.315. Επίσης, 85.231 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 211.938 και είχαν χάσει την ζωή τους 29.079 άνθρωποι ενώ 82.879 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 236 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.075 νέα κρούσματα.

This picture taken on March 21, 2020 shows coffins on the ground of the church in Serina, near Bergamo, northern Italy. – Italy on March 21 reported 793 new coronavirus deaths, a one-day record that saw the country’s toll shoot up to 4,825, the 38.3 percent of the world’s totality. The total number of fatalities in the northern Lombardy regions around Milan are more than 3,000. (Photo by Piero Cruciatti / AFP) (Photo by PIERO CRUCIATTI/AFP via Getty Images)

Παράλληλα, 2.352 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 1.427 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 16.270 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 80.770 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Οι δε ιαθέντες είναι 1.127 περισσότεροι σε σχέση με χθες. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή δεύτερη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία. Όπως ανακοίνωσε η Ιταλική Πολιτική Προστασία, μόνον ένα στα πενήντα τεστ που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, είναι θετικό στον ιό. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων επτά εβδομάδων.

Τέλος σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της ιταλικής τοπικής αυτοδιοίκησης, αν τα κρούσματα συνεχίσουν να περιορίζονται, είναι πιθανό να επισπευσθεί, σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Ρώμης, η επαναλειτουργία καφέ μπαρ, εστιατορίων, κομμωτηρίων και κουρείων (κανονικά πρέπει να ξανανοίξουν την 1η Ιουνίου) όπως και η επιστροφή στην καθημερινή λειτουργία του λιανικού εμπορίου που, έως τώρα, έχει οριστεί για τις 18 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments